Haberler

13 Aralık 2022

TİKA’dan Pakistanlı Öğrencilere Okul Servisi Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Pakistan’da bulunan bir eğitim ve sağlık kampüsüne okul servisi temin edildi.

Pakistan’ın Sindh eyaletindeki Tando Allah Yar şehrinde bulunan Rashidabad Eğitim ve Sağlık Kampüsüne TİKA tarafından özel tasarımlı okul servisi temin edildi.

1998 yılında kurulan kampüs bünyesinde 10 eğitim ve 5 sağlık kurumu, 1 yetimhane ile farklı mesleki eğitim merkezleri bulunuyor.

Hizmete başlayan okul servisinin kampüse ulaşma noktasında öğrencilere büyük bir kolaylık sağlaması bekleniyor.

Okul servisinin teslimi için düzenlenen törene; Türkiye’nin Karaçi Başkonsolosu Cemal Sangu, TİKA Karaçi Koordinatörü Halil İbrahim Başaran, Rashid Memorial Refah Derneği Başkanı Shabbir Ahmed Khan ile yönetim kurulu üyeleri, kampüste görevli öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Başkonsolos Sangu  “Türk milleti olarak bağımsızlık mücadelemiz sırasında alt kıtadaki Müslüman kardeşlerimizin yapmış olduğu yardımları unutmadık. Biz iki kardeş ülkeyiz ve birbirimizi desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

TİKA Karaçi Koordinatörü Başaran da TİKA’nın eğitim alanında dünyanın çoğu ülkesinde olduğu gibi Pakistan’da da çok sayıda proje gerçekleştirdiğini, okul servisinin kampüste eğitim gören çocuklara büyük bir kolaylık sağlayacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından servisin anahtarı Başkonsolos Sangu tarafından Rashid Memorial Refah Derneği Başkanı Khan’a teslim edildi.

Tören, yöresel kıyafetler eşliğinde öğrencilerin ney dinletisi ve ardından semah gösterisi ile son buldu.

130’dan fazla eğitim projesi

2007 – 2022 yılları arasında Pakistan’da 130’dan fazla eğitim projesi gerçekleştiren TİKA, 2020 yılında Pakistan’ın Belucistan eyaletinin güney şehirlerinde öğrencilerin okullara ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla özel tasarım okul servisini Sahil Refah Derneği iş birliğinde Pakistanlı çocukların hizmetine sunmuştu.

Pakistan’ın İslamabad ve Karaçi şehirlerinde bulunan iki ofisiyle 2010 yılından bugüne kadar eğitim, sağlık, kültür, tarım, teknoloji, su ve sanitasyon gibi bir çok alanda toplamda 600’den fazla proje gerçekleştiren TİKA, yeni projeleriyle Pakistan ile arasındaki dostluk köprülerini güçlendirmeye devam ediyor.

Sonraki Haber

Nepal’de Eğitim Altyapısına TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Nepal’in güneyindeki Belwa Köyü’nde eğitim hizmeti veren Galaxy English Boarding Okulu’nun tadilatını yaparak, donanım desteğinde bulundu. Yaklaşık 30 milyon nüfusa sahip, nüfusunun yaklaşık yüzde 80’i kırsalda yaşayan Nepal’in güneyindeki...