Haberler

26 Aralık 2022

TİKA’dan Pakistan’ın Eğitim Altyapısına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Pakistan’da bulunan Mükemmeliyet Okulu’na altyapı desteğinde bulundu.

Başkent İslamabad’da yaklaşık 700 öğrencinin eğitim gördüğü Mükemmeliyet Okulu’nda öğrencilerin kimya, biyoloji ve fizik dersleri için ihtiyaç duyduğu çok amaçlı laboratuvar ile kampüs içindeki spor ve oyun parkı yenilendi.

Yenilenen laboratuvar ve parkın açılış törenine; T.C. İslamabad Büyükelçisi Prof. Dr. Mehmet Paçacı, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Muslim Hands İcra Direktörü Javid Gillani, Türkiye ve Pakistan kurum temsilcileri, okul yöneticileri ve öğrencileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Pakistan ve Türkiye’nin tarihi dostluklarının çok eskiye dayandığını belirten Büyükelçi Paçacı, TİKA ve diğer Türk kurumlarının Pakistan’da her alanda yardım faaliyetlerine devam ettiğini, Muslim Hands ile yapılan projelerin hayata geçirilmesinin de bunun güzel bir örneği olduğunu kaydetti.

TİKA İslamabad Koordinatörü Balcı ise Türkiye ve Pakistan ilişkilerinin her alanda geliştiğini, TİKA’nın Pakistan'daki yardım ve kalkınma faaliyetlerinin ikili ilişkilerde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Pakistan’ın İslamabad ve Karaçi şehirlerinde bulunan iki ofisiyle 2010 yılından bugüne kadar eğitim, sağlık, kültür, tarım, teknoloji, su ve sanitasyon gibi birçok alanda toplamda 600’den fazla proje gerçekleştiren TİKA, yeni projeleriyle Pakistan’la arasındaki dostluk köprülerini güçlendirmeye devam ediyor.

Sonraki Haber

TİKA Kamboçya’da Pirinç Üreticilerini Destekliyor

Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Kamboçya Pirinç Federasyonu (CRF) arasında pirinç üretiminde verimliliğin artırılmasına yönelik mutabakat zaptı imzalandı. Mutabakat zaptı ile Kamboçya Pirinç Federasyonu iş  birliğinde gerçekleştirilecek olan projeyle üreticilere tarımsal...