Haberler

05 Mart 2020

TİKA’dan Pakistan’da Kırsal Kalkınmaya Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sargoda şehrindeki Pencap Hayvancılık ve Süt Geliştirme Kurumu’na, 20 adet mobil süt sağım ünitesi ile süt toplama malzemeleri desteği sağlanarak, çiftçilere eğitimlerin de verileceği 30 kişilik bir derslik inşa edildi.

Projenin açılış törenine Pakistan Başbakanı Sözcüsü Nadeem Afzal Chann, Pencap Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sardar Hasnain Bahadur Dreshak, TİKA İslamabad Koordinatörü Gökhan Umut ve birçok üst düzey bürokrat katıldı.

Açılış Töreninde konuşan Pakistan Başbakanı Sözcüsü Nadeem Afzal Chann, TİKA’nın gerçekleştirdiği projeleri yakından takip ettiğini belirterek, çözüm odaklı ve yerel ihtiyaçları önceleyen bir yaklaşımın projelerin temel özelliği olduğunu belirtti. Eğitim, sağlık, mesleki eğitim gibi alanların yanısıra tarım ve hayvancılığa verilen bu katkının da yerel halk için çok değerli olduğunu belirtti. Pakistan Başbakanı Sözcüsü Nadeem Afzal Chann, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Pencap Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sardar Hasnain Bahadur Dreshak da Pencap Hayvancılık ve Süt Geliştirme Kurumu’na verilen bu destekten dolayı TİKA’ya teşekkür etti. Pencap eyaletinde Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı bir çok süt toplama merkezi bulunduğunu belirten Bakan Sardar Hasnain Bahadur Dreshak, TİKA’nın kurduğu süt toplama ünitesi ile Hızırabad köyündeki süt toplama merkezinin en modern koşullara sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, böylesi önemli bir projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması için rutin olarak merkezi kontrole geleceğini de ifade etti.

TİKA İslamabad Koordinatörü Gökhan Umut konuşmasında, TİKA’nın 2019 yılında Pakistan’da 69 proje ve faaliyet gerçekleştirdiğini belirterek, eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık, su ve sanitasyon başta olmak üzere bir çok alanda projelerine 2020 yılında da devam edeceklerini söyledi.

Sonraki Haber

Azerbaycan'da Enerji ve Ulaşım Konferansı Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle, Azerbaycan'da Bölgesel Sürdürülebilir Kalkınma Yönetiminde Enerji ve Ulaşımın sosyal yönlerinin tartışıldığı konferans gerçekleştirildi. TİKA, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Kamu Yönetimi Akademisi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen...