Haberler

23 Haziran 2022

TİKA’dan Pakistan’da Kadın Güçlendirme Merkezi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Başkent İslamabad’da Kadın Güçlendirme Merkezi kurdu.

Pakistan Bait-ul Mal kurumu işbirliğinde gerçekleştirilen projeyle dul, yetim ve yoksul kadınlara yönelik meslek edindirme, moda tasarım, dikiş-nakış, basit ve ileri bilgisayar kursları olmak üzere hizmet verecek Kadın Güçlendirme Merkezi resmi törenle açıldı. Düzenlenen açılış törenine, Pakistan Yoksulluğun Azaltılması ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şazia Marri, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Pakistan Yoksulluğun Azaltılması ve Sosyal Güvenlik Bakanı Marri, yaptığı açıklamada, Türkiye ve TİKA'ya teşekkür ederek, iki ülkenin arasında çok güçlü bağlar olduğuna işaret ederek, bu ilişkinin kültür, tarih ve dine dayalı olduğunu ve bu bağlardan gurur duyduklarını ifade etti.

T.C. İslamabad Büyükelçisi Yurdakul da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kadın Güçlendirme Merkezi'nin tadilatı ve burada kullanılacak malzemelerin temin edilmesi amacıyla Pakistan Bait-ul-Mal kurumu ile mutabakat anlaşması imzaladıklarını anımsatarak, 3 ay gibi kısa sürede projenin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yurdakul, yapının modern olmasına ve kadınların geçimi için uygunluğuna dikkati çekerek, Pakistanlı makamların kadınların sosyal hayatta güçlendirilmesine yönelik verdiği desteğe teşekkür etti.

Pakistan genelinde bulunan 160 Kadın Güçlendirme Merkezinde kadınlara yönelik elbise tasarımı, nakış, temel ve ileri bilgisayar kursları gibi birçok mesleki eğitim veriliyor. TİKA tarafından  İslamabad’da tamamlanan Kadın Güçlendirme Merkezi binasının tadilatı gerçekleştirilerek başta dikiş, overlook,ütü ve piko makineleri, bilgisayar ve yazıcılar olmak üzere çok sayıda ekipman da hibe edildi.

TİKA, Kadın Güçlendirme Merkezi'nin tadilatı ve burada kullanılacak malzemenin temin edilmesi amacıyla Pakistan Bait-ul-Mal kurumu ile 8 Mart'ta mutabakat anlaşması imzalamıştı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Tacikistan’ın En Büyük Medya Grubuna Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (ТİKA) tarafından, Tacikistan’da 1996 yılından beri medya alanında faaliyet gösteren ve ülkenin en büyük medya kuruluşu olan ASIA-Plus’ın yeni merkezine teknik ekipman ve teçhizat desteği sağlandı. ASIA Plus medya...