Haberler

14 Ekim 2021

TİKA’dan Özbekistan’ın Kuzeyinde Bulunan Karakalpakistan Cumhuriyetinde Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Özbekistan Demir Yolları, Sağlam Evlat Vakfı işbirliğinde Özbekistan’ın kuzeyindeki coğrafi şartları zor olan bölgelerindeki insanlara hem sağlık hizmeti sunulması hem de eğitim ve yardım malzemeleri desteği için yola çıkan "Sağlık Treni" Karakalpakistan’a ulaştı.

Karakalpakistan, resmî adıyla Karakalpakistan Cumhuriyeti, Aral Denizi’nin kurumasının sağlık ve sosyo-ekonomik sonuçları ile çevresel felaketlerinin etkilerini en fazla yaşayan bölge konumunda bulunuyor. Bölgeye destek amacıyla 2019 yılında çıkarılan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile dönem dönem bölgeye sağlık taraması yapılmasına yönelik sağlık treni gönderiliyordu.

2021 yılında TİKA’nın da desteklediği "Sağlık Treni" projesi kapsamında, TİKA tarafından Karakalpakistan’daki Cumhuriyeti Hocali ilçesi 1 Nolu Yetimhanesi'nde kalan 116 öğrenci için okul malzemesi desteği sağlandı.

Sonraki Haber

TİKA, Meksika’daki Rehabilitasyon Merkezine Duyusal Gelişim Odası Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Meksika'da Sosyal Yardım Kurumunun (DIF) Çocuk Destek ve Gelişim Merkezlerine devam eden kız ve erkek çocuklar için Duyusal Gelişim Eğitim Odası kurdu. TİKA, Meksika'nın farklı eyaletlerinde kurulacak 10...