Haberler

06 Aralık 2021

TİKA’dan Nijer İslam Konseyine Ek Hizmet Binası Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Nijer’in din hizmetlerinden sorumlu kamu kurumu olan Nijer İslam Konseyine ek hizmet binası inşaa ederek ekipman desteğinde bulundu.

3 ay gibi bir sürede yapımı tamamlanan bina, T.C. Niamey Büyükelçisi Mustafa Türker Arı, Nijer İslam Konseyi Başkanı Ismaël Karanta ve TİKA Niamey Koordinatör Yardımcısı Tanju Polat’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen törenle Nijer İslam Konseyine teslim edildi.

Törende yaptığı konuşmada projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükelçi Arı, binanın Nijer İslam Konseyine büyük bir kolaylık ve işlev kazandıracağını söyleyerek, projenin Nijer halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konsey Başkanı Karanta ise yaptığı konuşmada, Türkiye ile Nijer’in tarihten gelen derin dostluk ilişkilerine sahip olduğunu ve TİKA’nın gerçekleştirdiği bu projenin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Toplamda 200 metre kare genişliğindeki ek bina, makam odası, toplantı salonu ve bekleme salonlarından oluşuyor. Proje kapsamında bina, masa, sandalye, klima ve diğer ofis malzemeleri ile donatıldı.

Gerçekleştirilen projeyle, Nijer İslam Konseyinin vatandaşlarına daha iyi hizmet verebilmesi ve kurumsal altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Tanzanya’daki Fizyoterapistlere Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Tanzanya’nın en büyük hastanesi olan Muhimbili Devlet Hastanesi’nden fizyoterapist ve teknikerlerden oluşan 17 kişilik gruba Mloganzila kampüsünde 5 günlük elektroterapi eğitim programı düzenlendi. Halk Sağlığı Eğitim Programı...