Haberler

14 Mayıs 2019

TİKA’dan Mogadişu’daki Somalili Mültecilere Gıda Dağıtımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) 2019 yılı Ramazan ayı kalkınma yardımları programı kapsamında Somali’nin başkenti Mogadişu’daki mülteci kamplarında yaşayan 500 aileye (IDP) gıda yardımında bulundu.

Somali’de 1991 yılında başlayan ve halen kısmen devam eden iç savaş, terör olayları ile kronik hale gelen kuraklık nedeniyle her yıl kırsal kesimden şehirlere doğru bir göç hareketi yaşanmaktadır. Yaşanan felaketler sonucunda çoğu zaman bütün maddi varlığını kaybeden insanlar, gıdaya ve içme suyuna erişebilmek için yüzlerce kilometre yol kat ederek Mogadişu gibi büyük şehirlere göç etmektedir. Somali’nin diğer bölgelerinden gelen insanlar büyük şehirlerin etrafındaki alanlarda IDP (  ülke içinde göç etmek zorunda kalmış kimseler) kampı oluşturmakta ve buralarda yaşamaktadır. Sadece başkent Mogadişu’da evlerini terk ederek göç eden ve IDP kamplarında yaşayan 500.000 den fazla insan bulunmaktadır.

TİKA’nın Ramazan ayı kalkınma yardımları programı kapsamında Mogadişu’daki mülteciler dağıtılmak üzere içinde pirinç, un, makarna, şeker ve sıvı yağdan oluşan 500 adet gıda paketi hazırlatıldı.

Mogadişu’nun Garas Baley bölgesindeki Allesuge kampında yaşayan 500 IDP ailesi için gerçekleştirilen teslim programına, T.C. Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, TİKA Somali Koordinatörü Galip Yılmaz, Bölge Kaymakamı Muhammed Garyare katıldı. Programa katılan çocuklara da TİKA logolu Türkiye formaları hediye edildi.

TİKA’nın Gıda paketlerinden alan insanlar, Türkiye Devletine, Türk Halkına ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

TİKA'dan Gazze'deki İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)'nın ramazan kumanyaları Filistinli ihtiyaç sahibi 10 bin aileye ulaştırıldı. TİKA, Filistin halkına ramazan ayında sağlık, gıda, sosyal alanlarda verdiği destek kapsamında Gazze'de ihtiyaç sahibi 10 bin aileye gıda...