Haberler

13 Mayıs 2022

TİKA’dan Medya Çalışanlarına Drone Kullanım Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 10 farklı ülkeden gelen 19 basın mensubuna Medya Teknolojileri Eğitim Programı (METEP) kapsamında “Medya Çalışanları için Drone Kullanım Eğitimi” verildi.

TRT World tarafından düzenlenen ve TİKA’nın destek verdiği Genç Medyacılar Forumu NEXT etkinliğine katılmak üzere Türkiye’ye gelen genç gazeteciler ilk olarak Ankara’da düzenlenen drone kullanım eğitimine katıldı.

Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Kırgızistan, Ürdün, Kuzey Makedonya, Irak, Sri Lanka, Özbekistan ve Suriyeli basın mensuplarının yer aldığı ve TİKA tarafından ilk kez verilen IHA-1 Drone kullanım eğitimi katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

SAPMAZ havacılık tarafından TİKA binasında gerçekleşirken eğitimin ilk gününde, katılımcılara insansız hava araçları, sivil havacılık kuralları ve drone fotoğrafçılığının teorik konularında eğitim verildi. Eğitimin ikinci ve üçüncü günleri ise uçuş izinleri alınmış hava sahasında pratik drone kullanım eğitimleri ile sürdürüldü.

Programın son gününde eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılara, TİKA Başkan yardımcısı Dr. Rahman Nurdun, Dış ilişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli, Eğitim Projeleri Koordinatörü Mustafa Haşim Polat ve SAPMAZ Havacılık Müdürü Serdar Sapmaz tarafından sertifika verildi.

Ankara’da Drone kullanım eğitimini tamamlayan gazeteciler 14 Mayıs’ta düzenlenecek olan NEXT by TRT World Forum etkinliğine katılacak.

Sonraki Haber

TİKA’dan “İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 154. Kuruluş Yıl Dönümü” Etkinliğine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla 10-11 Mayıs 2022 tarihlerinde, T.C. Danıştay Başkanlığı’nın “İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 154. Kuruluş Yıl Dönümü” kutlandı. TİKA ve Danıştay Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen Danıştay’ın 154. Kuruluş...