Haberler

15 Mayıs 2019

TİKA’dan Mali’de İhtiyaç Sahibi 500 Aileye Gıda Yardımı

Mali’nin başkenti Bamako’da Ramazan ayı kalkınma yardımları kapsamında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 500 ihtiyaç sahibi aileye pirinç, şeker, süt tozu ve sıvı yağ içeren toplamda 35 ton gıda yardım paketi dağıtıldı.

Mali Cumhurbaşkanının eşi Keita Aminata Maiga’nın başkanlığını yürüttüğü Agir Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen dağıtım düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi 500 aileye ulaştırıldı.

Dağıtım törenine Keita ile birlikte, Mali Cumhuriyeti Din İşleri Bakanı, Kültür Bakanı, Dayanışma ve Yoksullukla Mücadele Bakanı, T.C. Bamako Büyükelçisi Sayın Murat Mustafa Onart ve TİKA yetkilileri katıldı.

Dağıtım etkinliğinde konuşan Keita, Türkiye’ye ve Sayın Hanımefendi Emine Erdoğan’a ülkelerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti. Şimdiye kadar TİKA tarafından gerçekleştirilen projelerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Keita, dost ve kardeş ülke Türkiye ile işbirliğinin güçlü bir şekilde devam etmesini temenni etti.

Sonraki Haber

TİKA Kırgızistan'da Bin 500 Kişilik İftar Sofrası Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 9 ay önce ibadete açılan Merkez İmam Serahsi Camisi'nde iftar programı düzenledi. Kırgızistan ve Türkiye'nin dostluğunu simgeleyen Merkez İmam Serahsi...