Haberler

22 Eylül 2022

TİKA’dan Macaristan’da Türkoloji Bölümüne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Macaristan ELTE Üniversitesi Türkoloji Bölümünün 121 numaralı sınıfının fiziki şartları iyileştirildi.

TİKA, Macaristan’da gerçekleştirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Macaristan’da farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA, 1870 yılında açılan ve dünyanın ilk Türkoloji Bölümü sayılan Macaristan ELTE Üniversitesi Türkoloji Bölümünde 20 öğrencinin öğretim gördüğü 121 numaralı sınıfın fiziki şartlarını iyileştirdi. Dersliğin masa ve sıraları yenilenirken el yazması eserlerin yer aldığı yeni bir kitaplık da temin edildi.

Macaristan ELTE Üniversitesi hakkında

Üniversitenin Türkoloji bölümü Osmanlı topraklarını ve Orta Asya’yı gezmiş olan ve Türk dünyasını yakından tanıyan dünyaca ünlü Türkolog Vámbéry Ármin tarafından kuruldu. ELTE Üniversitesi 1635 yılında Nagyszombat şehrinde kurulmuş olup 1777 yılında ise Buda’ya taşındı. Üniversite o zamandan bu yana Macaristan’ın en büyük üniversitesi unvanını taşıyor. Kurumumuz tarafından daha önce üniversitenin Türkoloji Bölümüne teknik donanım desteğinde bulunulmuştu.

Sonraki Haber

TİKA'dan Bangladeş'e Solunum Cihazı Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) Bangladeş'in Bogura şehrinde bulunan TMSS Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yoğun bakım servisine 8 adet solunum cihazı temin edildi. TİKA tarafından Bangladeş'in kuzeyindeki Bogura şehrinde bulunan TMSS Tıp Fakültesi Hastanesi’nin...