Haberler

24 Ocak 2020

TİKA’dan Macaristan’da Spora Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan’ın başkenti Budapeşte’nin köklü kulüplerinden Köbanya Spor Kulübü Güreş ve Sumo bölümüne ekipman, servis aracı ve spor malzemesi desteğinde bulundu.

Köbanya güreş takımının ihtiyaç duyduğu ekipman, servis aracı ve spor malzemesi, Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay, Budapeşte Hükümet Temsilcisi Dr. Istvan György ve TİKA Budapeşte Program Koordinatörü Seda Dağlı’nın katılımıyla TİKA tarafından düzenlenen törenle kulübe teslim edildi.

Büyükelçi Oktay, törende yaptığı konuşmada, ekonomik kalkınma ve toplumsal refahın sağlanmasında sporun önemli rol oynadığını söyledi. Köbanya Spor Kulübünün özellikle gençlere yönelik faaliyetlerle sağlıklı gençler yetiştirdiğini ve bunun takdire şayan olduğunu kaydetti. Köbanya Spor Kulübü sporcularının hem Macaristan hem de uluslararası turnuvalarda ciddi başarılar kazandığına dikkati çeken Oktay, Türkiye ile Macaristan arasında spor alanında geniş iş birliği alanları olduğunu da söyledi. Oktay ayrıca, TİKA’nın, Türkiye adına Köbanya Spor Kulübüne verdiği destekten memnuniyet duyduğunu da ifade etti.

TİKA Budapeşte Program Koordinatörü Seda Dağlı yaptığı açıklamada güreşin hem Macaristan hem de Türkiye’nin zengin tarihinden getirdiği ortak kültürel değerlerinden birisi olduğunu ve buna TİKA olarak katkı sağladıklarından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Dağlı, ”Spora ve sporcuya katkının aynı zamanda geleceğin ahlak, zeka ve idraki yüksek, güçlü ve sağlıklı nesillerinin hazırlığına da katkı olduğu düşüncesinden hareketle, iki ülkenin de önceliklerinden olan sporun geliştirilmesine yönelik iş birliğimizin yeni projelerle de süreceğini umuyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.” dedi.

Güreş, sumo, boks, dövüş sanatları, yüzme, hentbol, masa tenisi, satranç, pentatlon dallarında ulusal ve uluslararası toplam 117 altın, 101 gümüş ve 99 bronz madalya ile 2019 yılında spor kulüpleri arasında birinci olan 10. Bölge Belediyesine bağlı Kőbánya Spor Kulübü (KSC) ,Macar Olimpiyat Komitesi Spor Birliği Komitesinin bir üyesi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Sonraki Haber

Hanımefendi Emine Erdoğan Cezayir’de TİKA’nın Kurduğu Bilgisayar Sınıfının Açılışını Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Cezayir’e gelen Emine Erdoğan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Arezki Adjoud Okulu’nda yaptırılan bilgisayar sınıfının açılışını yaptı. Okulun bilgisayar laboratuvarının açılış törenine katılan Emine Erdoğan, çocukların...