Haberler

29 Temmuz 2022

TİKA’dan Lübnan'ın Turizm Sektörüne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Lübnan Turizm Bakanlığı için bir turizm ofisi inşa edildi ve bir turizm ofisi de yenilendi.

Lübnan Turizm Bakanı Sn. Walid Nassar’ın Lübnan turizmini canlandırmak amacıyla başlattığı kampanya kapsamında gerçekleştirilen proje ile Lübnan Turizm Bakanlığı’nın Hamra semtinde bulunan bakanlık hizmet binasının giriş katında bulunan boş alan değerlendirilerek bir turizm ve lisans kayıt ofisine dönüştürüldü. İnşa edilen ve tefrişatı yapılan ofis yerli yabancı turistlerin bilgi alabileceği bir merkez olmanın yanı sıra turizm acenteleri, otel, restoran ve diğer turistik işletmelerin kayıt işlemlerini yaptırabileceği bir ofis olarak da hizmet verecek.

Refik Hariri Havaalanında bulunan ve fiziki şartları yerinde olmayan turizm ofisi de TİKA tarafından yenilenerek bilgisayar, yazıcı gibi ekipmanlarla donatıldı.

TİKA tarafından bakanlık binasında kurulan ofisin açılış törenine Lübnan Turizm Bakanı Velid Nassar, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, TİKA Lübnan Koordinatörü Orhan Aydın, Türk Hava Yolları Beyrut Ofisi Müdürü Hasan Hamdan ve Lübnanlı seyahat acentesi temsilcileri ve çeşitli sendika temsilcileri katıldı.

Bakan Nassar’dan TİKA’ya teşekkür

Bakan Nassar, törende yaptığı konuşmada, Lübnan'ın turizm sektörüne verdiği desteklerden ötürü TİKA'ya teşekkür ettiklerini, gelecekte daha çok iş birliği yapmayı temenni ettiklerini söyledi.

Büyükelçi Ulusoy da törende yaptığı konuşmada, turizmin Lübnan ekonomisine katkısının bilinciyle ve Lübnan Turizm Bakanlığıyla yakın bir ilişki içinde TİKA tarafından gerçekleştirilen projeden memnuniyet duyduklarını belirtti. Projenin, TİKA’nın Lübnan’ın kalkınmasına birçok farklı sektörde verdiği yaklaşık 170 projeden bir tanesi olduğunu dile getiren Ulusoy: "Bu proje, özellikle zor durumdan geçen Lübnan'ın ekonomisine anlamlı bir katkı sağlayacaktır. TİKA'nın bu projesi, Lübnan'ın turizmine verdiğimiz somut desteğin göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Açılış töreni, TİKA'nın Lübnan'daki faaliyetlerini gösteren bir fotoğraf sergisiyle sona erdi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Nijer’de Tatlısu Balığı Üretimine Destek

Denize kıyısı olmamasından dolayı tatlısu balıkçılığının önem kazandığı Nijer’de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle bir “Balık Üretim Çiftliği” kuruldu. Nüfusunun büyük bir bölümü tarım ve hayvancılıkla uğraşan Nijer'de gün geçtikçe yaygınlaşan alternatif...