Haberler

06 Aralık 2017

TİKA’dan Lübnan’da Kadın İstihdamına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan’ın Akkar vilayetinde Kavaşra kasabasında kadınların istihdamına yönelik tekstil atölyesi kurdu.

Kavaşra Belediyesi ve Kavaşra Sosyal Derneğinin talebi üzerine gerçekleştirilen proje çerçevesinde ilk etapta okul önlüklerinin, sonrasında ise diğer konfeksiyon ürünlerinin üretimi planlanıyor. TİKA tarafından kurulan tekstil atölyesinin açılış törenine TİKA Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanı Keman Özdemir, TİKA Beyrut Koordinatörü Serhat Küçükkurt, Kavaşra Belediye Başkanı Muhammed Abdul Kerim, Belediye Meclis Üyeleri ve TİKA yetkilileri katıldı.

Proje kapsamında tekstil atölyesinde çalıştırılacak 20 kadına gerekli eğitimlerin sağlanması ve meslek edindirilmesi, kadınların elde edecekleri gelirle ekonomik hayata katılımları ve aile bütçelerine katkı sağlamaları hedeflenirken, öte yandan tüketiciye daha ucuz ve kaliteli ürünler sunularak elde edilecek gelirle atölyenin faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve zamanla iş kapasitesinin arttırılması öngörülüyor.

Suriye sınırında yer alan 4 bin 200 nüfuslu Türkmen kasabası Kavaşra'daki atölyenin açılışın ardından açıklamada bulunan Kavaşra Belediye Başkanı Muhammed Abdul Kerim, TİKA'ya sağlamış olduğu hizmet ve projelerden dolayı teşekkür ederek, projenin herkese ulaşan bir hizmet olduğunu, tekstil atölyesi sayesinde kızlarının iş sahibi olacağını ve halkın uygun fiyata kaliteli elbiseler giyebileceğini kaydetti.

TİKA Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanı Keman Özdemir, TİKA ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunduktan sonra, “TİKA olarak Lübnan bizim için özel önem verdiğimiz ülkelerden birisi. Kavaşra'da kurduğumuz tekstil atölyesi de yirmi kadın faaliyet gösterecek. Bu kadınların kendi ailelerine ve bütçelerine bir gelir sağlamalarını, elde edilecek gelirle işlerini büyütmelerini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber

TİKA ve Özbekistan Arasında Ekonomik İş Birliği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Özbekistan'da faaliyet gösteren Mikrokreditbank Anonim Ticaret Bankası (ATB) arasında iş birliği protokolü imzalandı. TİKA toplantı salonunda gerçekleştirilen törene, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve Mikrokreditbank ATB Başkanı...