Haberler

19 Eylül 2022

TİKA’dan Lübnan’da Doğada Arama Kurtarma Eğitimleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından sürdürülen Acil Durum ve Afet Müdahaleleri Eğitim Programı (ADAMEP) kapsamında İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğinde Lübnan’da “Doğada Arama Kurtarma Temel ve İleri Eğitimleri” gerçekleştirildi.

Lübnan’ın çeşitli bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren Şuur ve Teselli, İslam Tıp, Şifa ve Lübnan Güvenlik Derneği adlı sivil toplum kuruluşları mensubu 38 personelin katılımı ile “Doğada Arama Kurtarma Temel ve İleri Eğitimleri” düzenlendi.

Katılımcılara doğada arama kurtarma ekip organizasyonu, doğada ilk yardım bilgisi, iple iniş yöntemleri, sabit ip hatları oluşturma ve ilerleme, palanga sistemi oluşturma, az eğimli arazide sedye indirme ve çıkarma, pusula ve telsiz haberleşme gibi birçok alanda teorik ve pratik eğitimler verildi.

TİKA tarafından, ülkemizin çeşitli kurum ve kuruluşları işbirliğinde sağlık, medya, bilişim, iktisadi-idari gelişim gibi alanlarda birçok ülkede yürütülen eğitim projelerinden biri olan ADAMEP kapsamında düzenlenen proje ile Lübnan’ın afet ve acil durumlara karşı birlikte ve koordinasyon halinde müdahale kapasitesinin artırılması amaçlanıyor.

Eğitimlerin sonunda düzenlenen sertifika törenine T.C. Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, TİKA Beyrut Koordinatörü Orhan Aydın, İHH Afet Akademisi eğitmenleri, bölgede yer alan belde belediye başkanları, çeşitli siyasi parti temsilcileri, eğitime katılan derneklerin temsilcileri ve bölge halkı katıldı.

Acil Durum ve Afet Müdahaleleri Eğitim Programı (ADAMEP) kapsamında Lübnan’ın arama kurtarma alanında yerel kapasitesinin artırılması amacıyla “Doğada Arama Kurtarma Üst Düzey Kurtarma” eğitimlerine devam edilmesi planlanıyor.

Sonraki Haber

IV. Süleymaniye Sempozyumu, "Babürlü İmparatorluğu" Temasıyla Düzenlendi

İbn Haldun Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğinde IV. Uluslararası Süleymaniye Sempozyumu “Babür İmparatorluğu: Yeni Kaynaklar, Yeni Yaklaşımlar” temasıyla İstanbul’da düzenlendi. İbn Haldun Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanlığı...