Haberler

09 Kasım 2022

TİKA’dan Lübnan’a Eğitimde Kapasite Geliştirme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Lübnan'da eğitim faaliyetlerini sürdüren Kavaşra Lisesi'ne kapasite artırma desteğinde bulundu.

Lübnan'ın kuzeyindeki, çoğunluğu Türkmen yaklaşık 4 bin nüfuslu Kavaşra beldesinde 2008 yılında Türk Kızılay’ı tarafından yapımı tamamlanan ve 14 yıldır eğitim hizmetini sürdüren Kavaşra Lisesi, yıllar içinde artan belde nüfusu, mülteciler ve civar beldelerden gelen öğrenciler sebebiyle okulun kapasitesi yetersiz kalmaktaydı. 20 kişilik sınıflarda 40 öğrencinin eğitim gördüğü lisede yaşanan bu soruna çözüm bulmak amacıyla TİKA tarafından kapasite artırma desteği sağlandı.

Kavaşra ve çevre beldelerden gelen öğrencilerin, daha iyi fiziki şartlar altında eğitim görmesi amacıyla TİKA tarafından mevcut okula ek 3 adet derslik inşa edildi. Proje ile ayrıca sıra, masa, sandalye ve yazı tahtaları temin edildi.

Dersliklerin açılışını T.C. Beyrut Büyükelçiliği Müsteşarı Yeter Yaman Naucodie, TİKA Beyrut Koordinatörü Orhan Aydın, Askeri Ateşe Albay Hüseyin Başaran, İçişleri Müşaviri Albay Cafer Öz, Akkar Milletvekili Muhammed Süleyman, Kavaşra Belediye Başkanı Muhammed Ebu Kerim, Kavaşra Lisesi Müdürü Halid İsmail, öğrenciler ve belde halkı katıldı.

Kavaşra Belediye Başkanı Kerim, buradaki konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti ve TİKA’nın yıllardır beldelerine verdikleri destekler için müteşekkir olduklarını belirtti.

Milletvekili Süleyman da TİKA’nın sadece Kavaşra değil tüm Akkar bölgesinde faal bir şekilde projeler yürüttüğüne değinerek eğitim alanında sağlanan bu desteğin de çok önemli ve anlamlı olduğunu ifade etti.

Sonraki Haber

TİKA, Tanzanya’da Kadınların Meslek Edinmesine Desteğini Sürdürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tanzanya’da kadınlar yararına mesleki eğitimlerin verileceği bir merkez kurdu. Merkezin ihtiyaç duyduğu donanım desteği Başkanlığımızca temin edildi. TİKA ve Altın Çocuk Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği iş birliğinde...