Haberler

11 Nisan 2019

TİKA’dan Kuzey Makedonya’da "Üreten Kadınlar"a Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kuzey Makedonya’nın güneybatısında Pirlepe ve Manastır şehirleri arasında Pelagoniya bölgesinde Kanatlar ve  Budaklar köylerinde yaşayan 100 çiftçi aileye, iklime bağlı kalmadan, bütün yıl boyunca sebzeciliğin yapılabileceği sera tarım işletmeleri kuruldu.  

TİKA, faaliyet gösterdiği ülkelerde ekonominin canlanması, üretimin teşvik edilmesi ve çeşitlendirilmesi projelerini her yıl geliştirerek uygulamaya devam ediyor. Bu kapsamda, özellikle ekonomik açıdan ağır şartların hâkim olduğu kırsal bölgelerde tarım ve hayvacılık sektörlerinde gerçekleştirilen projeler ile ekonominin canlanmasına ve kırsal kalkınmaya katkı sağlıyor.

Ekonomik kalkınması tarıma dayalı olan Kuzey Makedonya’da nitelikli gıda üretiminin artırılarak işsizliğin azaltılması, kırsal kesimden göçün önlenmesinde aile sera tarım işletmelerinin katkısı büyük yer kaplıyor. TİKA, Kuzey Makedonya’nın güneybatısında en verimli tarım arazilerinin bulunduğu Pelagoniya bölgesinde Kanatlar ve  Budaklar köylerinde yaşayan ve ihtiyaç sahibi 100 çiftçi aileye, iklime bağlı kalmadan, bütün yıl boyunca sebzeciliğin yapılabileceği sera tarım işletmeleri kurdu. Ayrıca, işletmelere fide yetiştirilmek üzere verimi yüksek sebze tohumu (biber ve domates) temin edildi.

TİKA tarafından kurulan sera tarım işletmelerinde hasatın bütün yıla yayılarak, yüksek verim ve kaliteli ürün çeşidinin artırılması ile pazar rekabet gücünün artırılması ile aile gelirlerinin iyileştirilmesi hedefleniyor.  

Kırsal kesimde kadınlar tarafından tarafından yürütülecek bu proje ile bölgede kadının ekonomik hayata katılımının sağlanarak, aile gelirlerine katkı sağlaması planlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Filistin’de Uluslararası Yüksek Yargı Konferansına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) koordinasyonunda Yargıtay Başsavcılığı ile Filistin Başsavcılığı tarafından Filistin’de “Soruşturmanın Gereklilikleri ve İnsan Hakları Bağlamında Dijital Deliller" konulu konferans düzenlendi. TİKA iş birliğinde Yargıtay Başsavcılığı ile Filistin Başsavcılığı tarafından...