Haberler

12 Kasım 2020

TİKA’dan Kolombiya’da Filistin Gastronomi Kitabının Basımına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya’da Ortadoğu ve Akdeniz mutfak kültürünün tanıtılması amacıyla, Filistin Devleti Bogota Büyükelçiliği ile Kolombiyalı-Filistinli Kadınlar Derneği işbirliğinde ‘Filistin Arap Lezzetleri’ kitabının basımına destek verdi.

Kitabın sanal lansman töreninde konuşan Filistin Bogota Büyükelçisi Raouf N.A.Almaliki, kitabın basımına verilen destekten ötürü TİKA’ya teşekkür etti. Büyükelçi konuşmasında: “Kültürel ve gastronomik bir eser olan bu kitap Filistin Büyükelçiliği için büyük önem taşıyor. TİKA’nın değerli çalışması, sınırları aşarak barışa ve birliğe ulaşmak için bir araya gelen Ortadoğu halkları arasında kardeşlik örneğidir. Bu kitapta sadece Filistin mutfağından tarifler değil binlerce yıllık yaşayan bir kültürün izlerini bulmak mümkün.” ifadelerini kullandı.

Kolombiya’da yaşayan Filistin asıllılardan olan Frank Batarse ise yaptığı açıklamada: “Kitap bana anneannem ve dedemlerin evinde, tüm ailemizin bir araya geldiği haftasonlarını hatırlattı. Ailem mutfakta yaptıkları yemeklerle bizleri her zaman bir arada tutmuştur.” dedi.

Ortadoğu ve Akdeniz mutfağının önemli temsilcisi olan 150 farklı geleneksel Filistin yemeğinin ayrıntılı ve resimli tarifini içeren gastronomi kitabı, Güney Amerika kıtasında farklı mutfak kültürlerinin birleştirilmesiyle oluşan (füzyon) mutfağın etkileşim alanlarını ve kültürel çeşitliliklerini betimliyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Karadağ’da Bilgisayarlı Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Karadağ’da yürüttüğü “İlköğretim Okulu Teknik Donanım Projesi” kapsamında, Bar Şehrinde bulunan Bar Anto Djedoviç İlköğretim Okulu’ndaki 20 sınıfa bilgisayar, projeksiyon cihazı ve ekipman desteğinde bulundu. Karadağ’da eğitimin altyapısının...