Haberler

15 Aralık 2022

TİKA’dan Kırım Haber Ajansı’na Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Ukrayna’da Kırım Tatarları ve Türkiye ile ilgili tüm gelişmeleri dünyaya aktaran Kırım Haber Ajansı’na teknik donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından Ukrayna’da yayın yapan Kırım Haber Ajansı’na teknik donanım desteğinde bulundu. 2006’da kurulan ajans, Ukrayna’da aralarında Türkçe de olmak üzere 6 dilde yayınlarını sürdürüyor.

Özellikle Ukrayna ve Kırım’da, Kırım Türkleri ve Türkiye ile ilgili gelişen tüm olayları dünya basınına zamanında ve tarafsız olarak duyuran, bir dizi dijital platforma (web sitesi, sosyal medya… ) da sahip olan ilk ve tek Kırım Tatar bilgi ve medya ajansı olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Ekipmanların tesliminde söz alan Kırım Tatarlarının Milli Lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, “Savaş cephede ve enformasyon alanında devam ediyor. TİKA yıllardır Kırım Tatarlarına destek sağlıyor. Bu yüzden minnettarız. Zaman geçecek ve ülkemiz için bu zor zamanda TİKA tarafından sağlanan yardımı hatırlayacağız” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber

Nijerli Genç Kızlar TİKA Desteği ile Meslek Sahibi Oluyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Niamey’de faaliyet gösteren ve okula gidemeyen kızlara meslek kursları düzenleyen HUSAF Derneğine eğitim malzemeleri desteğinde bulundu. Kadınların sosyal ve ekonomik ortamlara entegrasyon süreçlerinin istenen düzeyde olmadığı ve kızların eğitiminin hala...