Haberler

16 Mart 2020

TİKA’dan Kırgızistanlı Basın Mensuplarına Yeni Medya Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) arasındaki iş birliği kapsamında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te verilen “Yeni Medya Temel Habercilik Eğitimi” tamamlandı.

9-13 Mart 2020 tarihinde Manas Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitime; TV, radyo ve dijital medya alanında faaliyet gösteren 15 kurumun çalışanları katıldı. Eğitim kapsamında dijital medyada tasarımın önemi, haber sitesinde iş akışı, Twitter’de gazetecilik pratikleri, gazeteciler için sosyal medya kullanımı, multimedya haber teknikleri, yeni medyada kreatif haber yapım teknikleri, podcast haber programı yapım uygulaması, sosyal medyada topluluk yönetimi, SEO (Search Engine Optimization) vs. gibi konulara yer verildi.

Eğitim sonunda tüm katılımcılara sertifikaları verildi. Sertifika törenine T.C. Bişkek Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Nuri Şimşekler, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Hamza Çakır, Manas Üniversitesi Radyo-Televizyon Müdürü Bülent Namal, TRT Eğitim Sorumlusu Nurten Erdem, TRT Haber Dijital Yayınlar Müdürlüğü Editörü Ogün Öcek, TİKA Bişkek Program Koordinatörü Ali Muslu ve Kırgızistan’ın önde gelen medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Doç. Dr. Nuri Şimşekler, dijital haberciliğin gelişmesiyle birlikte doğru ve ilkeli haberciliğin öneminin arttığını vurguladı. Şimşekler, programı düzenleyen TİKA, TRT ve Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi yetkilileriyle katılımcılara teşekkür etti.

KTMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır ise alt yapısı, tecrübesi ve donanımıyla medya alanında güvenirlik açısından önemli devlet kurumu olan TRT uzmanlarının gazetecilerle tecrübesini paylaşmasının önemli olduğunu söyledi.

TİKA Bişkek Program Koordinatörü Ali Muslu da TRT uzmanlarının gazetecilerin bilgi seviyelerini artırdığını belirterek, TİKA ve TRT iş birliğinde düzenlenen eğitim programlarına Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’dan yaklaşık 90 medya mensubunun katıldığını paylaştı.

TİKA ve TRT iş birliğinde organize edilen “Yeni Medya Temel Gazetecilik Eğitimi” programının Azerbaycan ve Kazakistan eğitimleri geçtiğimiz haftalarda tamamlanmıştı. Eğitimlerin düzenlendiği 3 ülkede toplam 90 basın mensubuna sertifikaları verildi.

Eğitimlerde başarı gösteren 15 basın mensubu TİKA tarafından organize edilen eğitimin ikinci etabı için Türkiye’de konuk edilecek.

Sonraki Haber

TİKA’dan Afganistan’da Ziraat Eğitimine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın başkentindeki Kabil Üniversitesi Ziraat Fakültesine meyvecilik araştırma ve uygulama bahçesi kuracak. Kabil Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen protokol törenine Rektör Hamidullah Faruki, TİKA Kabil Koordinatörü Zühtü Çal, fakülte dekanları...