Haberler

26 Ocak 2022

TİKA’dan Kenyalı Balıkçılara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı, Hint Okyanusu’na kıyısı bulunan ve balıkçılığın bölge halkının ana geçim kaynaklarından biri olduğu Lamu Eyaletinde, “Balıkçı Teknelerine Tekne Motoru Verilerek Balıkçılığın Geliştirilmesi” projesini hayata geçirdi.

Kalkınma, çevre, sağlık ve gelir getirici projeler gerçekleştiren Kikozi Sivil Toplum Kuruluşuyla birlikte yürütülen proje kapsamında bölge balıkçılarına ürün verimliliğini ve ürün çeşitliliğini artırması için TİKA tarafından tekne motoru desteği verildi.

Proje kapsamında Lamu Eyaletine bağlı çeşitli adalarda bulunan balıkçı gruplarına ait 10 tekneye, tekne motoru verilerek açık deniz balıkçılığının desteklenmesi sağlandı. Daha önce motor kiralayarak veya yelkenle denize açılıp balık tutmaya çalışan bölge balıkçıları artık daha geniş alanlarda keşif ve avlanma yapabilecek.

Projeden doğrudan faydalanacak olan 70 balıkçının yanı sıra, bölge halkı da projenin sağlayacağı deniz ürünleri bolluğundan faydalanabilecek.

TİKA’nın gerçekleştirdiği proje Kenya 2030 vizyonunda da öngörülen balıkçılıkla ilgili altyapının geliştirilmesi, izleme, kontrol ve keşif sistemlerinin güçlendirilmesi hedeflerini de destekliyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Tacikistan’da Norak Kadın Cezaevine Atölye Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tacikistan Cumhuriyeti Adliye Bakanlığı Ceza İnfaz Genel Müdürlüğüne bağlı ülkenin tek kadın cezaevi olan Norak Kadın Cezaevinde üretim, mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı makarna üretim imalathanesi ve dikiş...