Haberler

23 Kasım 2022

TİKA’dan Karadağ’da Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Zeta Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ve 350 öğrencinin öğrenim gördüğü bölgenin en büyük meslek lisesi olan Golubovci Meslek Lisesi’nde kurulan garsonluk sınıfı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

TİKA tarafından, Karadağ’da mesleki eğitimin kalitesinin iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında, Zeta Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ve 350 öğrencinin öğrenim gördüğü bölgenin en büyük meslek lisesi olan Golubovci Meslek Lisesi’ne garsonluk sınıfı kuruldu. Sınıfın açılış törenine okul müdürü Drazen Boriçiç, öğretmenler, öğrenciler ve TİKA yetkilileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Golubovci Meslek Lisesi Müdürü Drazen Boriçiç, bugüne kadar TİKA iş birliğinde üç eğitim projesi gerçekleştirildiğini belirterek, TİKA tarafından kurulan garsonluk sınıfının, Golubovci Meslek Lisesi öğrencilerinin eğitim şartlarının yükseltmesinde büyük bir rol oynayacağını kaydetti. TİKA ile çok iyi bir iş birliği yürüttüklerini belirten müdür Boriçiç, desteklerinden dolayı okul hocaları ve oğrencileri adına, TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.

TİKA Karadağ Koordinatörü Abdurrahman S. Toprak ise, 2007 yılından bu yana Karadağ genelinde gerek eğitim kapasitesi gerekse kalitesinin artırılmasına yönelik olarak mesleki eğitimler, okul ve anaokulu inşaatları, donanım destekleri, modern bilgisayar sınıfların kurulması gibi 120 projenin TİKA tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, Karadağ’da eğitim sektörüne büyük önem verdiklerini kaydetti. Karadağ’da TİKA tarafından bugüne kadar 450 proje gerçekleştirildiğini de sözlerine ekleyen TİKA Karadağ Koordinatörü Toprak, gerçekleştirilen projenin hayırlı olması temennisinde bulunarak ülkede eğitim projelerine destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

TİKA tarafından Karadağ’da yürütülen projeler kapsamında 2021 yılında bahse konu okulun kuaförlük bölümüne malzeme desteği sağlanmış, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen uzman öğretmenler tarafından bölüm öğrencilerine 2 haftalık hızlandırılmış eğitim verilmişti. Ayrıca “TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Ülkeleri Okul Bahçeciliği Geliştirme Programları” kapsamında okulun tarım bölümüne sera temin edilmişti.

Sonraki Haber

TİKA’dan Uganda’da Çiftçi Kooperatifine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uganda’da “Shea Yağı” üreticileri kooperatifine teknik ekipman desteğinde bulundu. TİKA tarafından Uganda’nın kuzeyinde bulunan Atiak-Gulu-Kitgum şehirlerinin arasında yer alan bölgede sıkça rastlanan shea ağaçlarında yetişen fındıklardan elde edilen yağ sayesinde...