Haberler

30 Ocak 2023

TİKA’dan Kamerun’da Zencefil Üreten Kooperatife Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kamerun'da faaliyet gösteren Nom's Ginger kooperatifine makine ve ekipman desteği sağlandı.

TİKA tarafından Kamerun'un başkenti Yaounde'de zencefil üretimi yapan Nom's Ginger isimli kooperatife makine ve ekipman desteği sağlandı.

Proje kapsamında üretim ve ambalajlama safhalarında kullanılmak üzere otomatik torbalama, yıkama ve soyma, meyve-sebze kurutma makineleri ile gazlı ocak, jeneratör, bilgisayar, tencere ve üretim ekipmanları temin edildi.

Üretim ve dağıtım safhalarında çalışmak üzere ilk etapta 15 kişinin istihdam edildiği proje ile toz, granül ve poşet çay olarak üretilen zencefilin yakın zamanda raflardaki yerini alması bekleniyor.

Sağlanan destek sonucunda 47 üyeye sahip kooperatifin üretim kapasitesi dört katına çıkarıldı.

Sonraki Haber

Bakan Yardımcısı Çam, KKTC’deki TİKA Projelerini Yerinde İnceledi

Bazı temaslar için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) KKTC'nin çeşitli kentlerinde yürüttüğü ve desteklediği çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu. Program kapsamında...