Haberler

09 Mayıs 2022

TİKA’dan Kamboçya’daki Afetzedelere Konut Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kamboçya’nın Kandal vilayetinde doğal afetler nedeniyle evleri zarar gören dar gelirli 20 aile için inşa edilen konutlar törenle teslim edildi.

Her yıl yağmur mevsiminde ciddi maddi zarara uğrayan bölgede yaşayan 20 dar gelirli ailenin yararlandığı proje, Kamboçya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı ve T.C. Punom Pen Büyükelçiliği işbirliğinde gerçekleştirildi.

Evlerin teslimi için düzenlenen törene Kamboçya Başbakan yardımcılığı görevini de yürüten, Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Prak Sokhonn, T.C. Punom Pen Büyükelçisi Ayda Ünlü, Başbakana Bağlı Bakan ve Daimi Müsteşar Ouch Borith, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Chem Widhya, TİKA Daire Başkanı Dursun Ali Yaşacan, İlçe Kaymakamı ve yerel yöneticilerin yanı sıra bölge halkı katıldı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Prak Sokhonn, Türkiye ile Kamboçya arasında gelişmekte olan ilişkilerden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Şubat 2022’de Türkiye’yi ziyaretinin bunun en somut göstergelerinden olduğuna dikkat çeken Sokhonn, Türkiye Cumhuriyetine yaptığı insani ve dostâne yardımdan dolayı teşekkür etti. Başbakan Yardımcısı, yardımların tıpkı bir kovaya damlayan su damlaları gibi nihayetinde kovayı dolduracağına inandığını söyledi. Yapılan projenin ilçe, vilayet ve ülke için son derece önemli bir katkı olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Sokhonn, sağlanan yardımların dar gelirli ailelerin yaşam standartlarını yükselteceğini ifade etti. Sokhonn, T.C. Punom Pen Büyükelçisi Ayda Ünlü ve TİKA’ya teşekkür ederek tören alanındaki sembolik kurdelayı kesti.

Ülkemizi temsilen törene katılmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden T.C. Punom Pen Büyükelçisi Ayda Ünlü, 20 aileye yönelik olarak gerçekleştirilen konut projesinin yanı sıra 170 ailenin yararlanacağı gıda ve gıdadışı kolilerin dağıtım faaliyetinin Türkiye Cumhuriyeti’nin Kamboçya’da yürütülen projeler arasında çok önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

İki ülke arasındaki dostane ilişkilerin nişanesi mesabesinde olan mütevazi katkının Kamboçyalı kardeşlerimizin hayatlarındaki zorlukları azaltılmasını umduğunu belirten Büyükelçi Ünlü, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi yardım kuruluşu olan ve dünyada birçok benzer faaliyet gerçekleştiren TİKA’ya teşekkür etti. Bir kalkınma ortağı olarak ülkemizin sahip olduklarını diğer milletlerle paylaştığını söyleyen Büyükelçi Ünlü, konut projesinin daha önce gündeme alındığını ancak küresel pandemi nedeniyle uygulama safhasına geçilemediğine dikkat çekti. Ülkemizin Kamboçya’daki faaliyetlerinin arttırılmasını umduğunu söyleyen Büyükelçi, gerçekleştirilen projelerin Türkiye ve Kamboçya arasındaki dostane ve sıkı ilişkilerin bir örneği olarak hatırlanacağına inandığını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Kuzey Makedonya'da "29. Hıdırellez Bahar Şenlikleri "ne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteği ile düzenlenen 29. Uluslararası Hıdırellez Bahar Şenlikleri, Kuzey Makedonya’nın güney doğusundaki Çalıklı Köyü’nde Balkanlar ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden soydaşlarımızın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Kuzey Makedonya’daki Türk kültürünün geleneksel temsilini...