Haberler

23 Mayıs 2019

TİKA’dan Kamboçya’da Ramazan Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Güneydoğu Asya Ülkesi Kamboçya’da iftar ve gıda yardımı gerçekleştirildi.

TİKA’nın yardım eli Ramazan ayında tüm dünya Müslümanlarına ulaşmaya devam ediyor. Ülke nüfusunun %5’inin Müslüman olduğu Kamboçya’da Müslüman halkın fakirlik ve sosyal eşitsizlikle mücadele etmesi amacıyla ülkede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Kamboçya Müslüman Gelişim Vakfı (Cambodia Muslim Development Foundation) işbirliğinde Kandal İlinde yer alan Cham Krom beldesinde 350 aileye gıda paketi dağıtıldı.

Törene katılan Kamboçya Parlamentosu Milletvekili Sos Mousıne yapılan iş birliği neticesinde çok uzaklardan gelen bu sembolik yardım nedeniyle Türkiye’ye müteşekkir olduklarını dile getirdi. Gelecekte kalkınma alanlarında yapılacak projelerle Kamboçya ile Türkiye arasındaki ilişkileri, ticari, ekonomik, eğitim ve daha birçok alanda geliştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Kandal İl’inde Krong Ta Khmau beldesinde yapılan iftar programına ise 400 ihtiyaç sahibi kişi katıldı. Etkinlikte konuşan Kamboçya Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nos Sles yapılan yardımların fakirlikle mücadele eden bölge halkı için oldukça değerli olduğunu dile getirdi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Tacikistan’da İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ramazan ayı vesilesiyle gerçekleştirilen gıda yardımı dağıtımı Tacikistan’ın en az gelişmiş bölgelerinden birisi olan Sangvor (Tavildara) ilçesinde gerçekleştirildi. Başkent Duşanbe’den 6 saat mesafede bulunan bölge dağlık yapısı...