Haberler

27 Aralık 2022

TİKA’dan Kamboçya’da Öğrencilere Ulaşım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kamboçya’da dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimlerine devam edebilmeleri amacıyla çoğu kız çocuğu olan 150 öğrenciye bisiklet temin etti.

CIWODA (Kamboçya Müslüman Kadınlar Kalkınma Derneği) işbirliğinde Türkiye Cumhuriyeti Punom Pen Büyükelçiliği desteğiyle gerçekleştirilen proje ile ekonomik zorluklardan ötürü okulu bırakmak zorunda kalan öğrencilerin eğitim hayatlarına devam etmelerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Okul servisi imkânının bulunmadığı ülkede ulaşım öğrenciler için ciddi bir zorluk oluşturuyor. Özellikle lise çağına gelmiş olan kız çocuklar okulu bırakmaları halinde erken yaşta işgücüne katılmak durumunda bırakılıyor ya da evlendiriliyor.

Bisikletlerin teslim törenine T.C. Punom Pen Büyükelçisi Ülkü Kocaefe, Milletvekili Rafi Hassan, TİKA Bölge Sorumlusu Burak Sarıtarla, CIWODA yetkilileri ile yerel yöneticiler katıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Kocaefe, gerçekleştirilen projenin Kamboçya ve ülkemiz arasındaki dostane ilişkilerin bir nişanesi olduğunu ifade ederek TİKA’nın ülke genelinde farklı sektörlerde yürüttüğü projelerden dolayı son derece memnun olduklarını ve proje uygulamalarının devam etmesini umduklarını söyledi.

Burak Sarıtarla, TİKA’nın sadece Kamboçya’da değil 100’ün üzerinde ülkede benzer projeler yürüttüğünü ve Kamboçya’da halihazırda devam etmekte olan tarım, barınma ve kültürel işbirliği projelerinin başarıyla sürdürüldüğünü ifade etti.

Milletvekili Rafi Hassan ise TİKA’ya sağladığı katkıdan ötürü teşekkür etti. TİKA’nın yürüttüğü diğer projelerden de haberdar olduğunu söyleyen Hassan, verilen katkının ülkeleri için son derece önemli olduğunu ifade etti.  

Sonraki Haber

TİKA, Etiyopya'da “Bebekler Ölmesin” Diye Kurulan Vakfa Tıbbi Ekipman Temin Etti

Etiyopya’da, anne ve bebek sağlığı için yaptığı çalışmalarla simge haline gelen LeDeG Vakfı’na, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) tıbbi ekipman desteği yapıldı. Genç yaşta evlendirilen annesinin zorlu doğumundan sonra hastalığı nedeniyle ölüme terk...