Haberler

15 Aralık 2022

TİKA’dan İstanbul İnsan Kaynakları Forumu’na Destek

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından "Yeni Yüzyılın Yetenek Merkezi" temasıyla ilki düzenlenen İstanbul İnsan Kaynakları Forumu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle, 5-6 Aralık 2022 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 3 bin katılımcının bir araya geldiği forumda, uluslararası örgütlerin yöneticileri, kamu kurumları ve özel sektör kuruluşları ile yerel yönetimler, geleceğin insan kaynaklarının gelişmesinde kritik rol oynayan Türkiye ve dünyadan akademisyenler, çeşitli sektör temsilcileri ile üniversite kariyer merkezlerinin yanı sıra Türk Devletleri Teşkilatı Ülkeleri ve Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) üyeleri de yer aldı.

Kamu kurumları, özel sektör ve akademi camiasından uzmanlar arasında bir köprü oluşturmayı önceleyen ve 40'tan fazla ülkeden profesyonelin bir araya geldiği forum sayesinde katılımcılar, dünyada ve ülkemizde başarısı kanıtlanmış insan kaynakları yönetimi uygulamaları hakkında bilgi sahibi oldu.

Forumun açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Atay, insan kaynakları alanında elde ettikleri deneyimleri özel sektörle olduğu gibi diğer ülkelerle de paylaştıklarını belirterek, geçen ay Semerkant'ta Türk Devletleri Teşkilatı ile e-insan konusunda iş birliği anlaşmasını imzaladıklarını bildirdi.

Atay, modern insan kaynakları uygulamalarını içeren bütüncül sistemlerini sadece Türk devletleri ile değil, talep eden tüm ülkelerle paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.

Gerek büyük veriyi analiz ederken gerekse araç ve yöntemleri geliştirirken ilgili kurumlarla tam bir iş birliği içerisinde hareket ettiklerini belirten Atay, "Bu ilkeler ve iş birliğinin oluşturduğu yüksek katma değerli projeler sonucunda ülkemizin uzun yıllardır beklediği köklü insan kaynakları reformunu başlattık." dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ise Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile yakın zamanda insan kaynakları alanında iş birliğine başladıklarını, ilk toplantıyı TDT üyesi ve gözlemci ülkelerin ilgili kurumlarının başkanları ve akademisyenlerin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Ömüraliyev, "Öncelikli iş birliği alanlarımızdan biri, üye ve gözlemci devletler arasında insan kaynaklarının ve kurumsal kapasitelerin geliştirilmesidir. Çalışmalarımız, kamu kurumlarının mesleki becerilerini geliştirmeyi, ülkelerimizin iyi yönetim ve kamu hizmeti sunma konusundaki kurumsal kapasitesini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda bu yeni adımlarla üye ülkelerimizin kamu sektörlerinin birbiriyle daha uyumlu hareket etmesi ve kamu personelinin kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalarımızı hızlandıracağız." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Kırım Haber Ajansı’na Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Ukrayna’da Kırım Tatarları ve Türkiye ile ilgili tüm gelişmeleri dünyaya aktaran Kırım Haber Ajansı’na teknik donanım desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından Ukrayna’da yayın yapan Kırım Haber Ajansı’na teknik...