Haberler

13 Mayıs 2022

TİKA’dan “İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 154. Kuruluş Yıl Dönümü” Etkinliğine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla 10-11 Mayıs 2022 tarihlerinde, T.C. Danıştay Başkanlığı’nın “İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 154. Kuruluş Yıl Dönümü” kutlandı.

TİKA ve Danıştay Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen Danıştay’ın 154. Kuruluş Yıldönümü ve “Danıştay ve İdari Yargı Günü” etkinlikleri kapsamında; 10-11 Mayıs 2022 tarihlerinde “Türk Devletleri Teşkilatına Üye Ülkelerde İdari Yargı” konulu sempozyum gerçekleştirildi.

10 Mayıs 2022 tarihinde Ankara’da Danıştay Başkanlığı konferans salonunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılış töreni yapıldı. Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olan Danıştay'ın 154'üncü kuruluş yıl dönümünü tebrik ederek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "Milletimizi, ruhunu 12 Eylül vesayetçilerinin üflediği darbe mahsulü mevcut anayasadan kurtarma irademiz bakidir. İmkân bulduğumuzda ülkemizi sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya mutlaka kavuşturacağız." ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Yönetimin yargı yoluyla denetlenmesi görevine üstlenen Danıştay, devlet ile vatandaşlar arasındaki ihtilafların hukuk marifetiyle çözümünü sağlıyor. Danıştay'ın ifa ettiği bu kritik vazife hukuk devleti ilkesinin gerçek manada ve tüm unsurlarıyla hayata geçmesi manasına geliyor." diye konuştu.

Sözlerine “Bu ülkede hiçbir savcının, hiçbir hakimin, hiçbir yargı mensubunun hukukla bağdaşmayan herhangi bir yaklaşımla karşıma gelmesini, taleplerimi hukuk dışında bir süzgeçte değerlendirmesini doğrusu istemem. Ama aynı zamanda yargı mensuplarının bu hukukçu duruşunu herkesin karşısında ve her şartta sergilemesini de beklerim.” şeklinde devam etti.

Öte yandan Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in de açılış konuşmasını yaptığı törene, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR, Sayıştay Başkanı Metin Yener, milletvekilleri, hakimler, çok sayıda ulusal ve uluslararası idari yargı mensupları katıldı.

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, "Bazı uluslararası sivil ve siyasal teşkilatlar ile yabancı devletler de dış politikalarına konu ederek yargı bağımsızlığı konusunda algı oluşturma ve Türk yargısı üzerine gölge düşürme gayreti içinde olabiliyorlar. Bu kesimlerce yapılan yorumlar çoğunlukla iç işlerine müdahale olarak tezahür edip hukuki gerekçelere dayanmadığından kabul edilemez buluyoruz." ifadesini kullandı.

Sonraki Haber

TİKA, Azerbaycan’da İlk İHA Eğitimini Gerçekleştirdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Azerbaycan Tarım İnovasyon Merkezi iş birliğinde “Drone Tabanlı Multispektral Görüntülerin Çok Amaçlı Değerlendirmesine Yönelik Yüzey Yansıma ve Bitki Örtüsü İndekslerinin Tespiti” projesi kapsamında, Azerbaycan’da ilk İHA eğitimi...