Haberler

29 Ocak 2020

TİKA’dan Hırvatistanlı Çocuklara Oyun Parkı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’e 60 km mesafede bulunan Karlovac şehrinde çocuk parkı yeniledi. 

Parkın açılışı kapsamında düzenlenen programda konuşan TİKA Zagreb Program Koordinatörü Haşim Koç, 2018 yılından beri Karlovac Belediyesi ile devam eden işbirliğinin bir ürünü olan çocuk parkının adının “Karlovaclı Çocukların Yüzü Gülüyor” olarak seçildiğini söyleyerek çocuk parkından yararlanacak her bir çocuğun yüzünde tebessüm oluşturabilmenin öneminden bahsetti. Karlovac Belediyesine işbirliği sürecindeki çabalarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Karlovac Belediye Başkanı Damir Mandić ise yaptığı açıklamada söz konusu parkın Karlovac şehrinde çocuklar adına önemli bir ihtiyacı karşılayacağını, TİKA ile sürdürülen başarılı işbirliğinin başka sektörlerde de artarak devam etmesini temenni ettiğini dile getirerek TİKA’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği Müsteşarı Fatih Kaya ise konuşmasında geleceği inşa edecek olan en değerli varlıklar olan çocukların yararına yapılan projelerin çok anlamlı olduğunu ve TİKA tarafından inşa edilen çocuk parkının 4 nehrin kesişimindi kurulmuş olan Karlovac şehrinde Hırvat-Türk dostluğu adına yeni bir köprü oluşturacağını vurguladı.

Söz konusu projeyle Hırvatistan genelinde ilk kez bir kamu parkının yapımında Türk mamulü ürünler kullanıldı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Afrikalı Eğitmenlere Bilgisayar Destekli Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile İstanbul Ticaret Odası’nın birlikte yürüttüğü Uluslararası Mesleki ve Teknik Eğitim Projesi (TÜRKMEK) kapsamında ülkemizde bulunan Burkina Faso, Fildişi Sahili, Kamerun, Sudan, Tanzanya ve Uganda’dan 20 kursiyere “Eğiticinin...