Haberler

03 Ekim 2019

TİKA’dan Hırvatistan’da Karlovac İli Mescitlerine Teknik Ekipman Desteği

Hırvatistan’da yaşayan Müslüman topluluğun din hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve verilen hizmetlerin kalitesini artırmak için Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Karlovac İlinde bulunan 3 mescide teknik ekipman desteği sağlandı.

Müslüman nüfusun toplam ülke nüfusuna oranının  % 2 olduğu Hırvatistan’da Müslümanlar dini hizmetlerini yerine getirmek için Hırvatistan İslam Birliği çatısı altında İslam Kültür Merkezleri ve Mescitlerden faydalanıyor. Ülkedeki 18 Mescidin 3 tanesi Bosna-Hersek sınırındaki Karlovac İli içerisinde yer alıyor. Karlovac şehrinde, Bogovolja ve Maljevac kasabalarındaki mescitler vasıtasıyla bölgede yaşayan Müslüman halkın dini hizmetleri yerine getirilmeye çalışılıyor.

TİKA, 3 mescide hafta sonları dini bilgiler öğrenmeye gelen çocuklara daha iyi şartlarda eğitimler verilebilmesi için masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, TV ekranı, yazıcı, projeksiyon cihazlarından oluşan teknik ekipman desteği verdi. Bosna-Hersek sınırına 100 metre mesafedeki Maljevac mescidine mobilya desteği sağlandı. Hırvatistan’daki dördüncü minareli cami olan Bogovolja Camiisinin de ses sisteminin yenilenmesi ile proje tamamlandı. Mescitlerin tabelaları da Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Maljevac ve Bogovalja Mescitlerine ziyaret gerçekleştiren gönüllü öğrencilerle birlikte Mescit imamlarına takdim edildi.

Karlovac İli İslam Meclisi Başimamı Admir Muhjic, “Türk halkı, Türkiye Cumhuriyeti ve TİKA’ya özel teşekkürlerimizi sunuyoruz, görev bölgemizdeki üç mescide sağlanan ekipmanlar ile çocuklarımız ve cemaatimiz daha iyi şartlarda dini hizmetleri edinme imkânı bulacaklar, Türk halkının bu hediyesi aramızdaki kardeşlik bağının güzel bir göstergesi oldu” sözleriyle projenin kendileri ve bölgede yaşayan Müslümanlar için önemini vurguladı.

Sonraki Haber

TİKA'dan Afganistanlı Öğrencilere Gençlik Kampı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansi Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’ın 34 vilayetindeki başarılı lise öğrencilerine yönelik Gençlik Kampı düzenleniyor. TİKA, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Afganistan Maarif Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Gençlik Kampı’na Afganistan'ın 34 vilayetinden...