Haberler

02 Kasım 2022

TİKA’dan Güney Sudanlı Yetim Çocuklara İlaç Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Güney Sudan’ın Juba şehri taşrasında bulunan ve içerisinde yaşları 2 ila 17 arası değişen yaklaşık 80 çocuğun barındığı Divine Mercy Action Yetimhanesine ilaç ve ilaçların muhafaza edilmesi amacıyla buzdolabı desteğinde bulundu.

Proje çerçevesinde gerçekleştirilen teslim törenine yetimhanenin müdürü Yasmin Ahmad Khamis’in yanısıra, Merkez Ekvatorya Eyaleti Cinsiyet, Çocuk ve Sosyal Refah Bakanlığı Sosyal Refah Dairesi Başkanı Omar Sharif al-Din katıldı.

Yetimhane Müdürü yaptığı konuşmada TİKA’ya ve Türk Halkına teşekkür ederek, projenin Türkiye tarafından yetimhaneye gerçekleştirilen ilk yardım olmadığını, daha öncesinde Türk Kızılayı tarafından da yetimhaneye gıda, döşek ve okul malzemeleri yardımında bulunulduğunu belirtti. TİKA tarafından verilen ilaç desteğinden dolayı memnun olduklarını ifade eden Khamis, “Son 5 yıldır çocukları dışarıda tedavi ettirmekte oldukça zorlanıyorduk. Yetimhanede kalan çocuklar sıtma vb. hastalıklara sık sık yakalanıyorlar. TİKA desteğiyle çocukların tedavi süreçleri önemli ölçüde iyileştirilmiş olacak” şeklinde konuştu. İlaç desteğinin yetimhane için en az bir yıl yeterli olacağını ifade eden Khamis, ilaçların çocuklara doktor reçetesi ile verileceğini belirtti.

Merkez Ekvatorya Eyaleti Cinsiyet, Çocuk ve Sosyal Refah Bakanlığından Sosyal Refah Dairesi Başkanı Omar Sharif al-Din ise konuşmasında Türkiye’nin bağımsızlık sonrası Güney Sudan’da faaliyet gösteren ilk ülkelerden olduğunu belirtti. Sharif al-Din ayrıca, Kondokoro ve Mangala bölgelerinde bugün hala Osmanlı mirası eserlerin bulunduğunu ifade etti. TİKA tarafından yetimhaneye verilen ilaç desteğinin aslında Güney Sudan hükümeti tarafından verilmesi gerektiğini söyleyen Sharif al-Din, “Ancak kaynak yokluğundan dolayı Güney Sudan hükümeti bu desteği veremiyordu. Bu noktada TİKA yardımımıza yetişerek ilaca en çok ihtiyacı olan yetimlere destek verdi” ifadelerini kullandı. Juba ve etrafında on sekiz yetimhane bulunduğunu ve hükümetin bunların çoğuna yardımda bulunamadığını söyleyen Sharif al-Din, diğer yetimhaneler için de destek talebinde bulundu. TİKA tarafından geçtiğimiz Ramazan ayında yapılan yardımları da unutmadıklarını belirten Sosyal Refah Dairesi Başkanı, TİKA’dan verdiği desteklere devam etmesi temennisinde bulundu.

Sonraki Haber

TİKA Ukrayna’da Savaş Nedeniyle Tahrip Olan Liseyi Yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ukrayna’nın Kiev Bölgesinde bulunan ve savaş nedeniyle tahrip olan Gostomel 1 No’lu Lisesi Hizmet Binasının kapılarını yenileyerek, iç cephe duvarlarının tamiratını gerçekleştirdi. 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya'nın Ukrayna’yı...