Haberler

08 Aralık 2021

TİKA’dan Gine’de Modern Tavukçuluğa Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gine’de güneş enerjisi ile kesintisiz çalışan tavuk çiftliği kurdu.

Proje ile Gine’nin Koba şehrinde 109 öğrencinin yatılı eğitim aldığı tarım ve hayvancılık yüksekokulunda 2000 kümes hayvanı kapasitesine sahip güneş enerjisi ile 24 saat kesintisiz çalışabilen bir tavuk çiftliği kuruldu.

Projenin açılış töreninde konuşan TİKA Orta Doğu ve Afrika Projelerinden sorumlu Daire Başkanı Bülent Korkmaz; “Koba’da elektrik olmamasına rağmen 24 saat kesintisiz güneş enerjisi ile çalışan bir sistemi devreye soktuk. Yaptığımız yatırım ile hem okulun gelir elde etmesini hem de eğitim gören öğrencilerin pratik yapmasını hedefliyoruz. Bununla birlikte daha öncede söz konusu okulda eğitim serası ile sulama sistemi kurmuştuk. Hem tarım hem de hayvancılık alanında okulu destekledik. Bundan sonra ülkenin diğer okullarına da dokunmak istiyoruz. Çalışma ziyaretim kapsamında Kindia ve Mafreyah bölgelerini de ziyaret ettim. Çok güzel sonuçlar elde etmişiz. Labe, Mamou ve Kankan gibi uzak bölgelerde dahi projeler yürütüyoruz. Projelerimizi ülkenin tüm bölgelerine yaymak istiyoruz. Gineli çiftçilerin ürettiği kaliteli ananas, mango ve papaya meyvelerinin Türk pazarı ile buluşması içinde çalışmalar yürüteceğiz. Bu kapsamda 2022 yılında ticari heyet ziyaretlerine ağırlık vereceğiz.” dedi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Nijer Ulusal Yayın Organına Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Nijer’in ulusal yayın organı olan Nijer Radyo-Televizyon Kurumuna (ORTN), anlık yayın yapma ve son dakika gelişmeleri doğrudan izleyiciyle buluşturma imkanı sunan modern canlı yayın ekipmanı desteğinde bulundu. Ulusal...