Haberler

24 Mayıs 2019

TİKA’dan Gana’da Ramazan Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın Gana’da sürdürdüğü 2019 yılı proje ve faaliyet programı kapsamında, Gana’nın başkenti Akra’da 300’den fazla kişiye iftar programı düzenlendi.

Gana başkenti Akra’da Türkler tarafından inşa edilen caminin avlusunda düzenlenen iftar programına, T.C. Akra Büyükelçisi Dr. Özlem Ergun Ulueren ve eşi Beyefendi, T.C Abuja (Nijerya) Büyükelçisi Ahmet Melih Ulueren, Akra Belediye Başkanı, Gana Az Gelişmiş Bölgeler ve Zongo Bakanlığı ve Gana Baş İmamı temsilcileri, TİKA yetkilileri, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Türk işadamları, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

İftar programı sonrasında misafirlere hitap eden T.C. Akra Büyükelçisi Dr. Özlem Ergun Ulueren, Türkiye’nin resmi teknik yardım kuruluşu olan TİKA’nın Gana’da yürüttüğü proje ve faaliyetleri çerçevesinde TİKA tarafından Gana’da gerçekleştirilen bu iftar programına katılımlılarından dolayı bütün misafirlere teşekkür etti. Konuşmasında, TİKA’nın Gana’daki faaliyetlerine değinerek, bu faaliyetlerin hızla devam edeceğini ve iftar programının Türkiye ve Gana arasındaki işbirliğini ve dostluğu pekiştirmeye katkı sağlayacağını belirtti.

Gana Az Gelişmiş Bölgeler ve Zongo Bakanlığı ve Gana Baş İmamlığı temsilcileri ve Akra Belediye Başkanı da iftar sonrasında söz alarak,  İslam dünyası için büyük önem taşıyan Ramazan ayında düzenlenen iftar programına davet edilmelerinden dolayı T.C. Büyükelçiliği’ne ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti.  

Sonraki Haber

TİKA’dan Sırbistan'da Serebral ve Çocuk Felçli Kişilere İstihdam

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sırbistan’ın güneyinde bulunan Uzice şehrinde yaşayan serebral ve çocuk felçli kişilerin istihdamına yönelik proje başlattı. Engellileri ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılamaya teşvik eden 130 üyeli Uzice Serebral ve Çocuk...