Haberler

19 Ocak 2023

TİKA’dan Filistin Anayasa Mahkemesinin Bilişim Altyapısına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Filistin’in Ramallah kentinde bulunan Filistin Anayasa Mahkemesi bünyesinde bilgisayar laboratuvarı kurulumu gerçekleştirdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan ve Filistinli mevkidaşı Muhammed Hac Kasım, TİKA’nın Filistin Anayasa Mahkemesinin bilişim altyapısının geliştirilmesi projesi kapsamında Ramallah'ta Mahkeme bünyesinde kurduğu bilgisayar laboratuvarının açılış kurdelesini kesti.

Etkinliğe, Arslan ve Kasım’ın yanı sıra Türkiye’nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer, TİKA Başkan Yardımcısı Rahman Nurdun ve TİKA Filistin Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya katıldı.

Filistin Anayasa Mahkemesi Başkanı Kasım, burada yaptığı açıklamada TİKA tarafından Mahkeme bünyesinde kurulan bilgisayar laboratuvarının, bu Mahkemenin teknolojik hizmetleri ve çalışanlarının becerilerinin geliştirilmesi bakımından oldukça önemli olduğunu kaydetti.

AYM Başkanı Prof. Dr. Arslan da Filistin Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın daveti üzerine Ramallah’ta bulunduklarını belirterek "TİKA ülkemizin gururu haline geldi. Her yerde her coğrafyada çok değerli hizmetlere imza atıyor. Bugün TİKA ile birlikte imza attığımız bu hizmetin de hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Sonraki Haber

Kenya’da Kahve Üretimine TİKA'dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kenya’da kahve üretimini canlandırmak amacıyla ülkede kahve tohumu tedariki yapan tek kurum olan KALRO Kahve Araştırma Enstitüsü’ne destek sağladı.   Kuraklık ve sulama problemleri dolayısıyla yıllık kahve fidesi...