Haberler

03 Aralık 2019

TİKA’dan Dünya Engelliler Gününde Anlamlı Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Karadağ'ın başkenti Podgoritsa’da faaliyet gösteren Podgoritsa Çocuk ve Gençler Engelliler Merkezi Bünyesindeki kütüphaneye donanım desteğinde bulundu.

TİKA’nın, engelli bireylerin yaşamlarında karşılaştıkları zorlukların ortadan kaldırılması ve farklılıklarının bir zenginlik olarak kabul edilmesi suretiyle sosyal hayata kazandırılmasına yönelik çalışmaları devam ediyor. Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da bulunan Podgoritsa Çocuk ve Gençler Engelliler Merkezi bünyesindeki kütüphaneye donanım desteği sağlandı.

1948 yılında kurulan ve geçtiğimiz yıllarda en iyi çalışan devlet kurumu ödülü alan merkez 0-18 yaş arası engelli çocuk ve gençlere yönelik ücretsiz eğitim-öğretim ve rehabilitasyon hizmeti veriyor. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda kaynaştırma öğrencisi olarak okuyan engelli çocuklara yönelik eğitim hizmeti sunan öğretmenlere ve çocukların ailelerine bilinçlendirme, doğru müdahale ve psikolojik danışmanlık hizmetleri de sunuluyor.

Merkez bünyesinde TİKA tarafından kurulan ve gereken tüm ihtiyaçların sağlandığı kütüphanenin açılışı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirildi.

Açılış törenine, T.C. Karadağ Büyükelçisi Songül Ozan, Podgoritsa Çocuk ve Engelliler Merkezi Müdürü Mirjana Popović, TİKA Podgoritsa Program Koordinatörü Muhammed Ünal, merkezde görevli idareciler, eğiticiler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Büyükelçi Ozan, tüm çocukların özel olduğunu ve onlara yönelik sunulan her hizmetin değerli olduğunu belirtti. Ozan: “Dünya’ya güzellik katan özel çocuklarımıza yönelik sunulan hizmet dolayısı ile merkezde görevli öğretmenler ve TİKA’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Podgoritsa Çocuk ve Engelliler Merkezi Müdürü Popović, kuruluşlarının 70.yılını kutladıklarını ve engellilere yönelik sunmuş oldukları hizmetler hakkında bilgi verdi. Popović ayrıca, görme engellilere yönelik Braille alfabesindeki kitapların merkezlerindeki uzmanlar tarafından hazırlandığını belirttikten sonra “3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile kendilerini yalnız bırakmayan Türkiye ve TİKA’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

TİKA Podgoritsa Koordinatörü Ünal ise TİKA’nın engelsiz bir yaşam için pek çok ülkede farklı projeler ürettiğinin altını çizerek “Engellerin, bu merkezde eğitim gören çocuklarımızın ve gençlerimizin zihinlerinde ve uzuvlarında değil onları eksik gören kalplerde, gönüllerde olduğuna inanıyoruz. Bu bilinci yaymak ve çocuklarımızın daha iyi imkânlarda eğitim görmeleri adına TİKA olarak gayret göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Sonraki Haber

TİKA'dan 1500 Pakistanlı Öğrenciye Okul Üniforması

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Emine Erdoğan Danish Care Kız Okulunda okuyan 1.500 kız öğrenciye okul üniforması desteğinde bulundu. Ülkede 2010 yılında yaşanan sel felaketinden etkilenen Muzaffergarh'ın Baseera bölgesinde bulunan okulda yapılan etkinliğe...