Haberler

20 Haziran 2022

TİKA’dan Çad’ın Sağlık Altyapısına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Çad’ın Bahrel Ghazel Bölgesi’ndeki Moussoro Kenti’nde inşa edilen ve modern sağlık ekipmanları ile donatılan Kadın Doğum Kliniği hizmete açıldı.

Açılış törenine Bahr El Ghazal Valisi Loum Hinansou Laıan, Bahr El Ghazal Miletvekili Fatime Ahmat Wori, TİKA Encemine Koordinatörü Vedat Baş’ın yanı sıra Sağlık Bakanlığı yetkilileri, yerel yöneticiler ve bölge halkı katıldı.

TİKA tarafından inşa edilen ve donanımı yapılan Kadın Doğum Kliniği’yle civar yerleşim yerleri ile birlikte 60.000’e yakın nüfusu bulunan Moussoro Kentinde anne-çocuk sağlığının korunması, doğuma bağlı ölüm oranlarının azaltılması ve daha kaliteli sağlık hizmetlerine erişim sağlanması amaçlanıyor.

Dünya genelinde 170’ten fazla ülkede her yıl sayısız projeye imza atan TİKA, Çad’da sağlık başta olmak üzere eğitimden tarıma, altyapıdan ulaşıma 100’den fazla projeyi hayata geçirdi.

 

Sonraki Haber

TİKA, Cezayir’de Cezayir Osmanlı Mirası Araştırmaları Merkezi'ni Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Başkent Cezayir'de Osmanlı Mirası Araştırmaları Merkezi kurdu. Cezayir'in Başkenti Cezayir'de bulunan ve 2021 yılında Cezayir-2 Üniversitesi bünyesinde TİKA tarafından kurulan ve Kovid-19 salgını nedeniyle hizmete girmesinde gecikme yaşanan Cezayir...