Haberler

09 Mayıs 2022

TİKA’dan Bosna Hersek Sırp Entitesi’ndeki İlk Türkçe Dil Kursuna Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından; Banja Luka Üniversitesi Filoloji Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Dışı Dil Kursları programı ile eğitim verecek olan “Türkçe Dil Kursu”na donanım desteği sağlandı.

Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti Entitesi’nin başkenti Banja Luka’da 7 Kasım 1975 yılında kurulan Banja Luka Üniversitesi, ülkenin en büyük ikinci yükseköğretim kurumu konumunda bulunuyor. Üniversite bünyesindeki 17 fakülteden biri olan Filoloji Fakültesinde Sırpça, Almanca, İngilizce, İtalyanca, Fransızca ve Rusça dillerine ait dersler sunulmakla birlikte bu dillerin birbirleri ile olan etkileşimleri de inceleniyor. Çek, Slovence ve Çince dil kurslarının da sunulduğu Filoloji Fakültesi bünyesinde kurulan dil öğretim merkezindeki dil kurslardan, öğrencilerin yanısıra vatandaşlar da yararlanabiliyor.

Üniversite bünyesinde Türkçe dil kursunun da düzenlenmesine yönelik yapılan çalışmalar doğrultusunda üniversitenin Felsefe Fakültesi bünyesinde Türkçe dil kursu sınıf kuruldu.

İlk derslerini 15 Nisan – 15 Temmuz 2022 tarihleri arasında verecek olan sınıfın ihtiyaç duyduğu teknik donanım malzemeleri ise TİKA tarafından temin edildi. Oluşturulan Türkçe sınıfının açılış töreni, T.C. Banja Luka Başkonsolosu Oğuz Kılıç, Filoloji Fakültesi Dekanı ve Eğitimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Biljana Babić, TİKA Saraybosna Program Koordinatörü Muhammed Ünal ve kursa katılım gösteren öğrenciler eşliğinde gerçekleştirildi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Kamboçya’daki Afetzedelere Konut Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kamboçya’nın Kandal vilayetinde doğal afetler nedeniyle evleri zarar gören dar gelirli 20 aile için inşa edilen konutlar törenle teslim edildi. Her yıl yağmur mevsiminde ciddi maddi zarara uğrayan...