Haberler

09 Ağustos 2019

TİKA’dan Bangladeş’te Engellilere Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bangladeş’in Khulna ilinde bulunan Görme Engelliler Topluluğuna malzeme desteğinde bulunuldu.

TİKA, Bangladeş’in Khulna ilinde bulunan Görme Engelliler Topluluğuna bir adet bilgisayar, görme engelliler için özel yazılım, kabartma yazabilen yazıcı ve 10.000 adet sarf malzemesi temin etti.

TİKA bir yandan Bangladeş’e sürgün edilen Arakanlı Müslümanlara yardımlarına devam ederken diğer taraftan da Bangladeş’in farklı bölgelerinde insani yardımlarını sürdürüyor.  Bu zamana kadar Bangladeş’te sağlık, eğitim ve insani yardım alanlarında çeşitli projeler gerçekleştirildi.

Malzeme teslim töreni sırasında topluluk Başkanı Lion Moin Uddin Chowdhury yaptığı konuşmada “Resmi rakamlara göre Bangladeş toplumunun %10’u resmen engelli kabul edilmektedir. Bunların önemli bir kısmını görme engelliler teşkil etmektedir. Topluluk olarak görme engellileri eğiterek kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak istiyoruz. Sokaklarda dilencilik yapmalarını istemiyoruz. Burada verdiğimiz eğitimler ile kendi hayatlarını sürdürmelerini isitiyoruz. TİKA’nın yapmış olduğu bu destek bizleri çok duygulandırdı. Tüm topluluk adına teşekkür ediyorum” dedi.

TİKA Bangladeş Koordinatörü İsmail Gündoğdu da yaptığı konuşmada “Bangladeş ve Türkiye’nin dostlukları yüzlerce yıla dayalıdır. Türkiye halkı Hintli Müslümanların istiklal savaşındaki yardımlarını asla unutmadı.” dedi.

Tören topluluk üyelerinin yanında aileleri ve yerel halkta yoğun ilgi gösterdi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Afganistan’da Kadınlara Meslek Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Faryab Vilayeti Andhoy İlçe Merkezinde kadınlara yönelik meslek edindirme kursları vermeye devam ediyor. TİKA, Afganistan’da başta eğitim ve sağlık sektörleri olmak üzere birçok  sektörde  önemli projelere imza...