Haberler

01 Aralık 2022

TİKA’dan Afganistan’daki Sanat Meslek Enstitüsüne Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Afganistan’ın Herat vilayetinde bulunan Kemaleddin Behzad Sanat Meslek Enstitüsüne eğitim malzemesi temin edildi.

Malzeme teslim törenine; TİKA Herat Koordinatörü Arafat Deniz, Maarif Vakfı Afgan Türk Herat Okulu Müdürü İnal Çelikçi, Teknik ve Mesleki Eğitim Müdürü Envarulhak Jemen, Kemaleddin Behzad, Sanat Meslek Enstitüsü Müdürü Mustemend Guri, Herat Hattatlar Birliği üyeleri, ressamlar ve birçok öğrenci katıldı.

TİKA’nın Afganistan’ın batısında bulunan vilayetlerde gerçekleştirdiği faaliyetleri takdir ederek sözlerine başlayan Teknik ve Meslek Eğitim Müdürü Jemen, Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk bağının güçlenerek sürdüğünü belirtti.

Kemaleddin Behazad Sanat Meslek Enstitüsü Müdürü Guri, okulun tarihi ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek TİKA’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

TİKA Herat Koordinatörü Deniz de burada yaptığı konuşmada, “Tarih boyunca sanat ve kültür alanında önemli bir yer tutan Herat’ta geleneksel sanatların korunması ve meslek dallarının yaşatılması için bu sanat dallarının yükseköğretimini sağlayan bir enstitünün eğitim ve uygulama malzemesini TİKA olarak temin ettik. Bu destekteki hedefimiz sanat dallarının yaşanılan ekonomik kriz şartlarından olumsuz şekilde etkilenmemesidir.” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber

Ürdün’de Mülteci Gençlere TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ürdün’de çilek, aromatik bitkiler ve sebze üretiminin gerçekleştirileceği bir sera kuruldu. TİKA ve Al Hüseyin Mülteci Kampı’nda faaliyet gösteren Yetim Çocuk Hayır Cemiyeti iş birliğinde yetim gençlere...