Haberler

24 Ocak 2020

TİKA’dan Afganistan’daki Asya Televizyonuna Teknik Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Afganistan Herat’ta bulunan Asya Televizyonu’na teknik ekipman desteği sağlandı.

Stüdyo ve dış çekim kameraları, ışık ve ses sistemleri, prompter, anten, verici, canlı yayın araçları ve ihtiyaç duyulan diğer malzemelerden oluşan ekipman desteği ile televizyon kanalının yayın kalitesi artırılarak daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşması sağlandı.

Afganistan Gazeteciler Merkezi Batı Afganistan Sorumlusu Pedram Kazizadeh, basın olarak TİKA’nın faaliyetlerini yakından takip ettiklerini, birçok alanda projeler geliştiren TİKA’nın medya sektörünün sorunlarına da duyarsız kalmadığını belirterek sağlanan yardım için teşekkür etti. Herat Gazeteciler Birliği Başkanı Kadir Şahin, maddi zorluklar nedeniyle gazetecilerin gerekli olan mesleki teknik malzemelerden yoksun olarak çalıştıklarını, bu sağlanan yardımın hem gazetecilerin işlerini kolaylaştıracağını hem de yayın kalitesinin gelişerek, Afganistan halkının bilgi ve kültürünün artmasına yardımcı olacağını belirtti. Afganistan Gazeteciler Güvenliği Komitesi Herat Başkanı Homayun Nazari, Afganistan’da gazeteci olmanın yüksek hayati risk taşıyan mesleklerden olduğunu, ancak toplumsal barış ve huzurun tesisi için medyaya büyük bir sorumluluk düştüğünü belirterek, yapılan yardımların gazetecilere moral verdiğini söyledi.

TİKA’ya sağladığı destekten dolayı teşekkür eden Asya TV Genel Yayın Yönetmeni Maksut Ahrari yaptığı açıklamada, birçok televizyon ve gazetenin maddi imkânsızlıklar nedeniyle faaliyetlerini sonlandırdığını, TİKA tarafından sağlanan destek ile kanalın izlenme oranının yükseldiğini, daha önce erişim sağlanamayan bölgelere de artık yayın yapabildiklerini ifade etti.

Sonraki Haber

TİKA’dan Macaristan’da Spora Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin köklü kulüplerinden Köbanya Spor Kulübü Güreş ve Sumo bölümüne ekipman, servis aracı ve spor malzemesi desteğinde bulundu. Köbanya güreş takımının ihtiyaç duyduğu ekipman, servis aracı...