Haberler

09 Kasım 2022

TİKA’dan Afganistan’daki Afetzedelere Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan’da meydana gelen yangınlardan etkilenen ailelere ev eşyası ve mutfak malzemesi desteğinde bulundu.

TİKA, Afganistan’ın Cevizcan vilayeti Feyzabad ilçesi Yukarı Murdiyan köyünde yaklaşık 45 gün önce başlayan ve 20 gün boyunca devam eden yangınlarda evleri zarar gören ihtiyaç sahibi 40 aileye, ev eşyası ve mutfak malzemesi desteğinde bulundu.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Mikail Taşdemir, yangın felaketinde yaklaşık 2 bin kişinin etkilendiğini, 116 evin ise zarar gördüğü bilgisini verdi.

Geçmiş olsun dileklerini ifade eden Taşdemir, “TİKA olarak tarihi ve kültürel bağlarımız bulunan Afganistan halkının yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Cevizcan Vilayeti Sosyal İşler Müdürü Kari Nurullah Misafir de Türk devleti ve halkının desteklerini her zaman yanlarında hissettiklerini söyledi.

Sonraki Haber

TİKA, Lübnan’da "Robotik Laboratuvar" Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Lübnan’ın Sayda kentinde bir "robotik laboratuvar" kuruldu. TİKA’nın destekkeriyle Lübnan’ın Sayda şehri ve civarında özellikle eğitim ve insani yardım alanında faaliyetler gösteren Al Rayaa Derneği’ne ait Vision...