Haberler

09 Ağustos 2019

TİKA’dan Afganistan’da Kadınlara Meslek Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Faryab Vilayeti Andhoy İlçe Merkezinde kadınlara yönelik meslek edindirme kursları vermeye devam ediyor.

TİKA, Afganistan’da başta eğitim ve sağlık sektörleri olmak üzere birçok  sektörde  önemli projelere imza atmayı sürdürüyor.

TİKA, genç kızların ve ev hanımlarının sosyal hayata katılmalarının ve aile ekonomilerine katkıda bulunmaları amacıyla, Faryab Vilayeti Andhoy İlçe Merkezinde kadınlara yönelik meslek edinirme kursları kapsaminda Dikiş, Nakış ve aşcılık kursları vermeye devam ediyor.

Kurs malzemeleri TİKA tarafından sağlanan ve Faryab Vilayeti Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliğiyle 6 ay sürecek Meslek Edindirme Kurslarında 100’den fazla kursiyer eğitim görüyor.

Sonraki Haber

Kolombiya’da Ebu Bekir Sıddık Camii Yenilendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kolombiya’nın başkenti Bogota’daki en büyük ve merkezi cami olan Ebu Bekir Sıddık Camisinin tadilat ve donanımını gerçekleştirdi. Bogota’da yaşayan ve başlıca Suriye, Lübnan ve Mısır asıllı Müslümanlardan oluşan...