Haberler

27 Haziran 2022

TİKA’dan 4.İpek Yolu Konferansına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteği ile Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi (ADAM) ve Pakistan Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (NUST) tarafından 25-26 Haziran 2022 tarihlerinde Başkent İslamabad’da “Pakistan ve Türkiye Arasındaki Ekonomik, Sosyal ve Siyasi İlişkilerin Geliştirilmesi” konulu konferans düzenlendi.

Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezinin (ADAM) düzenlemiş olduğu 16. Uluslararası Sosyal Bilimler ve 4. İpek Yolu Konferansı, Türkiye ve Pakistan’dan akademisyen ve uzman isimlerin katılımıyla Pakistan Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversite (NUST) Konferans Salonunda gerçekleşti. Konferansta; Türkiye-Pakistan İlişkilerinin Geleceği, İslam Bankacılığı ve Finans, Türkiye-Pakistan Arasında Tarımsal Politikalar ve Bilgi Transferinin Önemi, İnsani Yardım Alanında İşbirliği ve İpek Yolu Girişiminin Türkiye-Pakistan İlişkilerine Etkisi gibi konularda sunumlar yapıldı.

ADAM Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bulut, Türkiye’nin bölge ile bin yıllık ilişkisinin olduğunu belirterek yeniden canlanan İpek Yolu düşüncesinin her iki ülkenin lehine olacak şekilde kullanılması için araçlar üretilmesinin önemini ifade etti.

NUST üniversitesi Rektör Yardımcısı Rızwan Riaz da, Türkiye ile Pakistan’nın iki doğal partner olduğuna işaret ederek, akademik alanda ortak çalışmaların yürütülmesinin ilişkilerin gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

Konferans, Ankara Düşünne ve Araştırma Merkezi ve Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin ortak değerlendirme toplantısı ile sona erdi. Yapılan sunumlar Merkez tarafından kitap haline getirilerek her iki ülke akademisyenlerin kullanımına sunulacak.

Sonraki Haber

5. Etnospor Kültür Festivalinde 20 Ülkenin Mutfağından Örnekler Tanıtıldı

9-12 Haziran tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen “5. Etnospor Kültür Festivali” kapsamında Türk İşbirliği ve Koordiansyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından kurulan “TİKA Evrensel Tatlar” standında 20 ülkenin yöresel lezzetleri sunulup hediyelik eşyaları ve kültürel objeleri sergilendi. Dünya Etnospor...