Haberler

06 Aralık 2022

TİKA’dan 2022 Asya Barınak Forumu’na Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle “2022 Asya Barınak Forumu” Bangladeş’in başkenti Dakka’da düzenlendi.

Asya Pasifik Bölgesi’ndeki insani barınak ve yerleşim uygulayıcılarının fikir alışverişinde bulunmaları amacıyla 28-30 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlenen Asya Barınak Forumu Bangladeş’in başkenti Dakka’da gerçekleştirildi.

Her yıl dönüşümlü olarak Asya’daki ülkelerin bölgesel bir toplantı düzenlediği Asya Barınak Forumu’nun ana işlevleri barınma ve yerleşim konularında diyalog ile etkileşimi kolaylaştırmak için ulusal düzeyde sürdürülebilir barınma imkânın sağlanması olarak belirlendi.

Forum kapsamında; barınma sektörü deneyimlerinin aktarılması ve faaliyetlerinde koordinasyon sağlanması, afet müdahalesi, iyileştirme ve belirlenen ihtiyaçların ele alınması ile barınak müdahalelerine ilişkin devam eden çeşitli girişimler hakkında bilgi paylaşımı amaçlandı.

Üç gün boyunca Dakka’da devam eden foruma çok sayıda ülkeden alanında uzman isimler katılım sağladı.

Son felaketlerden alınan dersler ve elde edilen deneyimler ile bölgedeki barınak müdahalesine ilişkin deneyimlerin aktarıldığı forumda; barınma ve yerleşim programlarının güvenli, yeterli ve saygın bir şekilde uygulanmasına yönelik toplum katılımını, toplum odaklı ve pazar temelli barınak girişimlerini destekleyen çeşitli uygulamalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Forum sonunda Asya Pasifik bölgesindeki yerel kapasiteyi geliştirmek için güçlü bir Barınak Uygulama Topluluğu ağı oluşturulması; oluşturulan bu ağ sayesinde her düzeyde (yerel, ulusal, bölgesel ve küresel düzey) bilgi, deneyim ve en iyi uygulamaların paylaşılması; çeşitli barınak uygulayıcıları ve devlet kurumları arasında etkili koordinasyon mekanizmaları oluşturmak için her ülkede bir Ulusal Barınak Platformu oluşturulmasına destek verilmesi kararları açıklandı.

Sonraki Haber

Afganistan’da Düzenlenen Yetenek Yarışmasına TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kehkeşan-e Şark Üniversitesi ve Miraç Radyo ve Televizyonu işbirliğinde organize edilen Afganistan Batı Bölgesi Yetenekleri Yarışması Afganistan’ın Herat kentinde gerçekleştirildi. Yetenek yarışmasına, Afganistan’ın batı bölgesinden çoğu üniversite öğrencileri...