Haberler

23 Kasım 2022

TİKA’dan 19. Ulusal Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Kongresi'ne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğinde, Türk Yoğun Bakım Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen “19. Ulusal Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Kongresi ve 11. Avrasya Yoğun Bakım Toplantısı” 9-12 Kasım 2022 tarihlerinde Antalya Cornelia Diamond Resort Otel’de gerçekleştirildi.

Aralık 2019’da ortaya çıkan Covid-19 Pandemisi dolayısıyla kongre 2 senedir çevrimiçi olarak gerçekleştiriliyordu. Bu sene canlı olarak gerçekleştirilen kongrede, ulusal ve uluslararası alanda yoğun bakım profesyonelleri bir araya gelerek, bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Kliniği Öğretim Görevlisi ve TÜYUD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan Başkanlık yaptığı kongrenin bilimsel sekreteryasını ise Gülhane Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürhan Taşkın ve Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Kliniğinden Uzm. Dr. Hayriye Cankar Dal yaptı.

 ‘‘Yoğun Bakımda Çok Ses, Tek Nefes’’ sloganıyla gerçekleştirilen kongrede, yoğun bakımın en temel ve güncel konuları teorik ve pratik uygulamaları ile ele alındı. Ülkemizin yoğun bakım alanında uzman bilim insanlarının ve alanında uzman yabancı konuşmacıların katkılarıyla düzenlenen toplantılarda, yoğun bakım çalışanları bilgi alışverişinde bulundu.

Yoğun bakım alanında faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası toplam 54 firmanın da katkı sağladığı kongre kapsamında 3 ayrı salonda, 20 panel, 9 uydu sempozyumu, 12 “Nasıl Yapıyorum” oturumunun yanı sıra açılış kokteyli, gala yemeği ve 10 Kasım Töreni düzenlendi.

Yoğun ilgi gören kongreye, altıyüzün üzerinde yurtiçi ve Macaristan, Romanya, İsviçre, Avusturya, Hollanda, Moldova, Bosna-Hersek, Avusturya, Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan, Suudi Arabistan, Etiyopya ve Sudan’dan atmışın üzerinde yurtdışı katılımcı iştirak etti.

 

Sonraki Haber

Afganistanlı Edebiyatseverler TİKA'nın Herat Ofisinde Bir Araya Geldi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat ofisi, düzenlediği şiir programı ile Afgan edebiyatseverleri ağırladı. TİKA Herat ofisinde düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin Herat Başkonsolosu Sinan İlhan, TİKA Herat Koordinatörü Arafat Deniz, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü...