Haberler

16 Eylül 2022

Tecrübe Paylaşım Programı’nın Nijer Etabı Tamamlandı

Türkiye'nin farklı üniversitelerinden bir araya gelen gönüllü öğrenciler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) 2022 Tecrübe Paylaşım Programı (TPP) kapsamında Nijer’e giderek buradaki TİKA faaliyetlerine katılım sağladı.

2022 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Nijer’e giden gönüllü öğrenciler, TİKA tarafından desteklenen projeleri yerinde inceleyerek buradaki çalışmalarda görev aldı. İlk olarak ülkede bulunan Türk kuruluşlarını ziyaret eden öğrenciler, ülkemizin dış politikaya ilişkin ilke ve hedefleri hakkında bilgi sahibi oldular. Başkent Niamey’de bulunan ve yenileme çalışmaları TİKA tarafından yapılan Soli Abdourrahman Görme Engelliler Okulu’nu ziyaret eden öğrencilerimiz, devam eden tadilat çalışmalarında görev aldılar. Gönüllü öğrencilerimiz, çalışmalar sonunda okul öğrencileri ile bir araya geldi.

Yetim çocukların yüzlerini güldürdüler

Başkent yakınlarındaki Saga kasabasına gelen TİKA gönüllüleri, Saga Yetimhanesi’ni ziyaret etti. Elçilerimiz yanlarında getirdikleri oyuncakları yetim çocuklara hediye etti. Hediyeler karşısında oldukça memnun olan çocuklar, heyetteki öğrencilerle eğlenceli dakikalar geçirdi. Türkiye Mezunları Derneği’nin yemek programına davet edilen gönüllü öğrencilerimiz, Türkiye’deki okullardan mezun olan Nijerli gençler ile bir araya geldi.

Programın sonunda gitar ve bağlama eşliğinde Türkçe ve yabancı dilde şarkılar söylendi.

Programın devamında Nijer Milli Müzesi ve geleneksel el sanatları pazarlarını görme imkanı bulan öğrenciler, tekne ile Nijer Nehri’ne açılarak su aygırlarını doğal yaşam ortamlarında gözlemledi. Bir hafta süren Tecrübe Paylaşım Programı’nı tamamlayan TİKA gönüllüleri, T.C. Büyükelçisi Özgür Çınar, TİKA Niamey Koordinatörü İrfan Pamuk, Marif Okulları Temsilcisi İbrahim Duman ile vedalaşarak yurda geri döndü.

Sonraki Haber

Tecrübe Paylaşım Programı’nın Kolombiya Etabı Tamamlandı

Türkiye'nin farklı şehirlerinden bir araya gelen gönüllü öğrenciler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) 2022 Tecrübe Paylaşım Programı (TPP) kapsamında Kolombiya’ya giderek ülkedeki TİKA faaliyetlerine katılım sağladı. Gönüllü öğrenciler, Kolombiya'nın başkenti Bogota’da şehrin en az...