Haberler

15 Mart 2012

Tarım Uzmanları Azerbaycan'da Buluştu

Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında farklı alanlarda yapılan işbirliği çalışmaları devam ediyor.

Azerbaycan’da Organik Tarımın Geliştirilmesi Sürecinde Türkiye Tecrübesinin Öğrenilmesi ve Kurumlararası İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi iki ülke arasında gerçekleştirilen çalışmalardan yalnızca bir tanesi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Kalkınma Bakanlığı arasında gerçekleştirilen bu proje ile farklı sektörler ortak platformlarda buluşarak çalışıyor.

13 Mart 2012 tarihinde Türkiye’den ve Azerbaycan’dan tarım uzmanlarının katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TİKA ve Ege Üniversitesi’nden uzmanlar, akademisyenler katıldı. Azerbaycan’da gerçekleştirilen toplantıda iki Azerbaycan organik tarım politikasının oluşumuna katkı sağlayacak swot analizi yapılarak; güçlü, zayıf yönler ile fırsat ve tehditleri oluşturan konular etraflıca değerlendirildi. Dünyada ve Türkiye’de organik tarım mevzuatı, üretim, işleme, pazarlama yatırımları ele alınan konular arasındaydı.

Görüşmelerde Azeri yetkililer, petrol dışı sektör ürünlerinin üretim ve ihracatlarının artırılmasında tarımsal faaliyetlerin özellikle de organik tarımın katma değer yaratmada rolünün büyük olduğunu ifade etti. Bu alanda Türkiye tecrübesinden ciddi manada istifade edeceklerinin altını çizdi. Pilot uygulama bölgeleri ve uluslar arası bir konferansın öngörülmesi ile toplantı sona erdi.

Sonraki Haber

"tika'nın Karadağ'daki Faaliyetleri Son Derece Başarılı"

Karadağ Cumhuriyeti Başbakanı Igor Luksiç 14 Mart 2012 tarihinde ülkemize resmi ziyaret gerçekleştirdi. Karadağ Başbakanı ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildi. Kabul sırasında Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Karadağ arasındaki ilişkilerin mükemmel bir...