Haberler

18 Aralık 2011

Sudan İlaç ve Zehir Kurulu Kurumsal Kapasite Arttırım Programının 2.aşaması Tamamlandı

Gıda güvenliğinin ve tarımda kapasite artırımının gündemde olduğu bir dönemde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarımsal kalkınma programı doğrultusunda gerçekleştirdiği uzman eğitimlerine devam ediyor.

Sudan’da kullanılan, ithal edilen ve üretilen tüm ilaç, aşı ve zehir maddelerinin, kayıt ve ruhsatından sorumlu üst kurulun kurumsal kapasitesinin arttırılmasına yönelik başlatılan programın 1. aşaması daha önce gerçekleştirilmiş ve Genel Müdür Dr. Abdelrahman Mustafa Abdelrahman Ahmed başkanlığındaki Akademisyenlerden oluşan 10 kurul üyesi ülkemizdeki kurumsal alt yapıyı incelemek ve GMP( İyi Üretim Teknikleri) konularında eğitimlerini almak üzere ülkemize gelmiş ve uzman veteriner hekimler için uygulanacak programın detayları belirlenmişti.

TİKA’nın koordinasyonunda gerçekleşen programın 2. aşamasında ise ülkemize gelen Sudan İlaç ve Zehir Kurulu Veteriner Hekimler Veteriner İlaçları Analizlerinde Kalite Kontrolü Programını Bornova Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsünde başarıyla tamamlayarak ülkelerine döndü.

Sonraki Haber

Somali'de Çevre Temizliğinin İlk Adımı: Çöp Kamyonları

Türkiye, Somali halkının sağlığını ve ekolojik dengeleri tehdit eden çevre kirliliğini gidermek amacıyla ülkeye 3 adet çöp kamyonu gönderdi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen Somali yardımları doğrultusunda ülkeye gönderilen çöp kamyonları,...