Haberler

19 Mart 2012

Somaliland ve Putland'dan Türkiye'ye Teşekkür

Geçtiğimiz ağustos ayından itibaren Türkiye Somali’nin başkenti Mogadişu’da acil insani yardım ve teknik altyapı çalışmaları yapıyor. Proje ve faaliyetlerin yalnızca Mogadişu ile sınırlı kalmasını istemeyen ülkemiz, Somaliland ve Putland’da yaşayan Somalililer için kolları sıvadı.

Türk İşbirliği ve koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın koordinasyonunda bir heyet 17 Mart 2012 tarihinde bölgedeki ihtiyaçları ve eksiklikleri tespit etmek amacıyla Putland’a ziyaret gerçekleştirdi. Heyet Putland Cumhurbaşkanı Abdirahman Mohamed Faroole ve Sağlık Bakanı Ali Abdullahi Warsame ile görüştü. Yetkililer toplantının ardından Galkayo ve Garowe kentlerine gitti.

Türkiye’ye ve TİKA’ya Teşekkür

TİKA’nın koordinasyonunda uçuşa hazırlanması öngörülen Galkayo havaalanında incelemelerde buluna yetkililer, Garowe’de bulunan hastane, okul ve hükümet binalarını ziyaret etti.

Türkiye’nin yalnızca Mogadişu’da değil, Putland ve Somaliland’da proje ve faaliyetlerini gerçekleştirmesinden dolayı duydukları mutluluğu dile getiren Somalililer, Türkiye’ye ve TİKA’ya teşekkür etti. Bölgedeki yetkililer “Sizleri ağırlamak bizim için şereftir” dedi.

TİKA’nın koordinasyonundaki heyet sağlık, liman, su ver sanitasyon, restorasyon çalışmaları için teknik incelemelerde bulundu. Bakanlıklar nezdinde yapılan toplantıların sonucunda ziyaret sona erdi.

Sonraki Haber

Atatürk'ün Ailesinin Yaşadığı Evlerin Rekonstrüksiyon Projesi TİKA Tarafından Yapılacak

Mustafa Kemal Atatürk’ün dedesi Hafız Ahmet Efendi Makedonya Cumhuriyeti Merkez Jupa Belediyesine bağlı Kocacık köyünde yaşamış ve oğlu Ali Rıza Efendi burada dünyaya gelmiştir.  Makedonya Cumhuriyeti Merkez Jupa Belediyesi’nde bulunan Mustafa Kemal Atatürk’ün büyükbabası Hafız...