Haberler

21 Kasım 2011

Somali'de Türkiye Sevgisi

Somali’de, kurumlar ve insanlar arasında hassas ve mantıklı bir terazide koordinasyon çalışmalarını sürdüren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’ya gösterilen ilgi her geçen gün artıyor.

Ülkedeki temel sorunların tespit edilmesini ve kuruluşların çözüm noktasında buluşmasını sağlayan TİKA, işbirliği projeleri ile kurumlar kadar insanları da ortak bir platformda buluşturuyor.

Mogadişu Program Koordinasyon Ofisinde halk ile yakın iletişim kuran TİKA, Türkiye ve Somali arasındaki teknik ve insani yardım akışı kadar, dostluk ve kardeşlik duygularını da pekiştiriyor.

18 Kasım 2011 tarihinde, TİKA Mogadişu Program Koordinasyon Ofisinde Somalili gönüllülerle bir toplantı düzenlendi. Üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllüler başta TİKA olmak üzere Türkiye’den ülkeye giden tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Türkiye’nin yardımlarının ele alındığı toplantıda, gönüllüler ülkemizin bölgeye gösterdiği hassasiyetten çok etkilendiklerini belirtti. Toplantı sonrasında ofisi gezen öğrenciler, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi öngörülen Somali ziyaretinde, Türk yetkilileri ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Sonraki Haber

Balkanlarda Yaşayan Soydaşlarımızın Derdi Derdimizdir, Sevinci Sevincimiz

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 23 Kasım 2011 Çarşamba günü Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan Gençoğlu ve beraberindeki heyeti Başbakanlık Merkez Bina’da kabul etti. Görüşme sırasında yaptığı konuşmada, sorunlarına sahip çıkan dernek ve vakıfların,...