Haberler

21 Aralık 2011

Somali'de Çevre Temizliğinin İlk Adımı: Çöp Kamyonları

Türkiye, Somali halkının sağlığını ve ekolojik dengeleri tehdit eden çevre kirliliğini gidermek amacıyla ülkeye 3 adet çöp kamyonu gönderdi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen Somali yardımları doğrultusunda ülkeye gönderilen çöp kamyonları, halk sağlığını korumak ve çevre temizliğini sağlamak amacı ile başkent Mogadişu sokaklarında temizliğe başladı.

Ekolojiden tarıma, eğitimden sağlığa pek çok proje ile Somali’nin dünya standartlarını yakalaması için çalışan ülkemiz tarafından gönderilen çöp kamyonları, düzenlenen bir törenle TİKA Somali Program Koordinasyon Ofisi Yetkilileri tarafından  Mogadişu Belediyesi Yetkililerine teslim edildi.  Yapılan basın açıklamasında, Türkiye’nin Somali’de servis sekötörünün gelişmesi için gerekli olan alt yapı projelerine gösterdiği önem vurgulandı.  

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda bölgeye gönderilen  çöp kamyonları ile  kentteki çevre temizliğinin ilk adımı atılmış oldu.

Katı Atık Yönetim Programına paralel olarak gönderilen çöp kamyonları ile halk sağlığını tehdit eden ve doğal tahribata neden olan kentsel kirliliğin azalarak son bulması hedeflendi.

Üzerinde “Türk halkının Somali halkına armağanıdır” yazan çöp kamyonları; fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da yaşayanları olumsuz yönde etkileyen çevre kirliliğini sonlandırmak için şimdiden Mogadişu sokaklarında çalışmaya başladı.

Sonraki Haber

Tacikistan Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığından TİKA'ya Teşekkür Sertifikası

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tacikistan Cumhuriyeti’nde gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerine devam ediyor.  Meslek edindirme ve işsizlikle mücadele alanındaki verimli işbriliği çalışmalarını desteklemek amacıyla Tacikistan Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından TİKA Duşanbe...